ΣΟΚ: Πέθανε ξαφνικά ο δημοφιλής τραγουδιστής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Συγκλονισμένη η Ελλάδα απο τον ξαφνικό θάνατο του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης έφυγε ξαφνικά, στον τόπο της καταγωγής του, στο σπίτι του στο Πτελεό Βόλου, όταν υπέστη καρδιακή προσβολή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, παρά τις προσπάθειες του γιατρού  του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο. Μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, αλλά ήταν ήδη αργά.  Ο Λ. Μαχαιρίτσας είχε υποβληθεί παλαιότερα σε επέμβαση bypass.

Σοκ έχουν υποστεί οι οικείοι του, ενώ πανελλήνια είναι η θλίψη και η συγκίνηση για τον αιφνίδιο θάνατό του.

Ποιος ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ο Λ.Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και έχει τραγουδήσει με τους σημαντικότερους έλληνες μουσικούς δημιουργούς και ερμηνευτές.

 

Tags:

, , ,