Σκέρτσος: Μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

[φωτο αρχείου]
Ελπίδα επιστροφής στην κανονικότητα, με αργά βήματα, γεννά η σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας των τελευταίων ημερών. Τα self test, οι εμβολιασμοί και τα ατομικά μέτρα προστασίας αναμένονται να αποτελέσουν τα σημαντικότερα όπλα στη μάχη κατά της πανδημίας και την επανέναρξη των δραστηριοτήτων.

Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εκπαίδευσης, ενώ θα ακολουθήσει η εστίαση, που βρίσκεται εγκλωβισμένη εδώ και μήνες στη δίνη του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος,στο Mega, από τις αρχές Απριλίου η κυβέρνηση έχει στόχο το ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, κοινωνίας και εκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι τα δωρεάν τεστ θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα.

“Αξιοποιούμε τη δυνατότητα που δίνει η σύγχρονη επιστήμη να διαθέτουμε έγκυρα, αποτελεσματικά οικιακά τεστ που γίνονται με εύκολο τρόπο πλέον, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να έχει έλεγχο της υγείας του και να ελέγχει υπεύθυνα την κοινωνική και ατομική του συμπεριφορά”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Ο στόχος είναι να έχουμε ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου αρχές Απριλίου, της εκπαίδευσης φυσικά, ως προς τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που έχει μείνει αρκετά περισσότερο κλειστή από την πρωτοβάθμια, και είναι σημαντικό να λειτουργήσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια“.

πηγή: ertnews.gr

 

Tags: