ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: Περιοδεία Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη – Δηλώσεις

Γιώργος Βασιλειάδης :«Όταν το 2019 ο ελληνικός λαός κληθεί να αποφασίσει για το ποιον θα επιλέξει ως κυβέρνηση, ξέρει ποιον θα στηρίξει. Σίγουρα, πάντως, δεν θα στηρίξει τον Κήρυκα Χανίων».

«Μαχόμαστε- Επιμένουμε – Μπορούμε, Προχωράμε μαζί» είναι το σύνθημα της εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ στις πόλεις και τα χωριά της χώρας μας, προκειμένου να γίνει απολογισμός του διετούς κυβερνητικού έργου και να εμβαθυνθεί η επαφή του κόμματος με τους πολίτες, αδιαμεσολάβητα, χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς των συστημικών Μ.Μ.Ε.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, τον συντονιστή της απερχόμενης Ν.Ε. Πρέβεζας, Δημήτρη Παπαδήμο και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε περιοδεία στους δήμους Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας, το διήμερο 27 και 28 Ιανουαρίου.

Πρώτος σταθμός ήταν το δημαρχείο Ζηρού , όπου ο Υφυπουργός συνάντησε τον Δήμαρχο, Νίκο Καλαντζή, και συνομίλησαν για τις αθλητικές υποδομές της Φιλιππιάδας. Ακολούθως, ο Υφυπουργός Αθλητισμού πραγματοποίησε επίσκεψη στο γήπεδο τέννις της περιοχής, καθώς τα αποδυτήρια του γηπέδου θα ανακαινιστούν βάσει ένταξης του έργου, προϋπολογισμού 50.000€, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Νοέμβρης 2016). Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός επισκέφτηκε τη γαλακτοβιομηχανία «Καράλης», όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων και με τη διοίκηση της εταιρείας.

Επόμενος σταθμός ήταν το δημαρχείο Πάργας στο Καναλάκι, όπου ο Υφυπουργός συνάντησε τον Δήμαρχο, Αντώνη Νάστα, και φορείς αθλητικών σωματείων, οι οποίοι ανέδειξαν την αναγκαιότητα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός επισκέφτηκε αθλητικούς χώρους του Καναλακίου. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα τοποθέτησης πλαστικού χλοοτάπητα, και το Κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο είχε «βαλτώσει» και έγινε επανεκκίνηση για την ολοκλήρωση της κατασκευής του βάσει απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος ενέκρινε την τροποποίηση του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου (Απρίλης 2016).

Το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, όπου συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη, Στράτο Ιωάννου, και τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, Περικλή Βασιλάκη. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Πρέβεζας και της Ηπείρου, γενικότερα.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός πραγματοποίησε δύο κύκλους συναντήσεων με φορείς του Νομού Πρέβεζας. Στον πρώτο κύκλο συναντήσεων συμμετείχαν αθλητικοί φορείς και σωματεία, όπου ο Υφυπουργός παρουσίασε το νέο πλαίσιο για την ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής μας, ενώ στον δεύτερο κύκλο συμμετείχαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, οι οποίοι έβαλαν στην ατζέντα της συζήτησης αναπτυξιακά, εργασιακά, εκπαιδευτικά και αγροτικά θέματα.

Έπειτα, ο Υφυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, Χρήστο Μπαϊλη, και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δημοτικό Κολυμβητήριο, προκειμένου να εξεταστούν λύσεις για την αναβάθμισή του.

Η περιοδεία του Υφυπουργού στο Νομό Πρέβεζας ολοκληρώθηκε με συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. το απόγευμα και με ομιλία του σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. Πρέβεζας στη Θεοφάνειο.

Ο Υφυπουργός , κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε τη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης για τη στήριξη των πιο αδύναμων, την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και της διοίκησης.

Σε ό,τι αφορά τις δημοκρατικές τομές της κυβέρνησης, ο Υφυπουργός επισήμανε «Δεν κάνουμε πίσω σε όσα λέγαμε τόσα χρόνια. Και δε κάνουμε πίσω ακόμη κι αν δε μας συμφέρει. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν η απλή αναλογική και η συνταγματική αναθεώρηση. Ένα αίτημα της Αριστεράς από τη δεκαετία του ’50 για να εμπεδώσουμε και να εδραιώσουμε τη δημοκρατία στον τόπο μας και να αλλάξουμε τη λαθροχειρία στο πολιτικό σύστημα» και πρόσθεσε «Το σύστημα αντιστέκεται με όλα του τα όπλα. Και αυτά που μπορούμε να κατονομάσουμε και εκείνα που δεν μπορούμε να κατονομάσουμε. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τάξη στο τηλεοπτικό σκηνικό. Όχι γιατί θέλαμε να ελέγξουμε τα Μ.Μ.Ε. Δε θα γίνουν δικά μας. Μας χωρίζει η άβυσσος».

Ακολούθως, ο Υφυπουργός υπογράμμισε «Είναι η πρώτη φορά με αυτή την κυβέρνηση που μεγαλοσχήμονες πέρασαν την πόρτα του εισαγγελέα ή το γκισέ της Εφορείας» και πρόσθεσε «Αυξήσαμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να ρίξουμε λίγα χρήματα στις αθλητικές υποδομές της χώρας, αλλά και αυτή η αύξηση πάει στην πληρωμή δικαστικών αποφάσεων του 2004. Από εκείνο το μεγάλο πάρτι, τις μεγάλες στιγμές του αθλητισμού που τα λαμόγια έφαγαν και θα τρώνε για τις επόμενες 15 γενιές. Και τώρα έχουν αρχίσει να λογοδοτούν. Και τώρα θα τους λούσει κρύος ιδρώτας. Και τώρα σκούζουν για να ξαναέρθουν στην εξουσία. Αλλά ο ελληνικός λαός τώρα ξέρει».

Αναφερόμενος στην ανασυγκρότηση των υποδομών του κοινωνικού κράτους, ο Υφυπουργός τόνισε «Προσπαθούμε να καλύψουμε τις δομές εκείνες που δίνουν αξιοπρέπεια στις λαϊκές μάζες και τα πληττόμενα στρώματα. Είναι η Υγεία, η Παιδεία, οι υποδομές, τις οποίες ο ελληνικός λαός πληρώνει. Αυτά που συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια σε αυτούς τους τομείς δεν μπορούμε να τα περάσουμε απαρατήρητα. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι υπό κανονικές συνθήκες, ένας άνεργος συμπολίτης μας αν χτυπούσε ή αρρώσταινε θα πέθαινε σα το σκυλί στο δρόμο, γιατί θα ήταν ανασφάλιστος. Μη κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Υφυπουργός τόνισε «Όταν το 2019 ο ελληνικός λαός κληθεί να αποφασίσει για το ποιον θα επιλέξει ως Κυβέρνηση, ξέρει ποιον θα στηρίξει. Σίγουρα πάντως δεν θα στηρίξει τον Κήρυκα Χανίων».

 

Tags: