ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Ακτίου

ΣΥΡΙΖΑΤα τέσσερα τελευταία χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων, ζούμε τη συνεχή υποβάθμιση της εργασίας στη χώρα μας. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ακολουθώντας πιστά το δόγμα της νεοφιλελεύθερης λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης, με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, έχει ολοκληρώσει το έργο της καταστροφής στις εργασιακές σχέσεις. Έχει καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έχει καταργήσει τη μετενέργεια, έχει ισοπεδώσει τους μισθούς και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές λοιπόν, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έδειξε για άλλη μια φορά την πραγματική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει και στο μέλλον, αν της το επιτρέψει ο ελληνικός λαός. Οι εργαζόμενοι στα διόδια του Ακτίου, γνώρισαν στο πετσί τους τα αποτελέσματα αυτής της μνημονιακής πολιτικής, καθώς απολύθηκαν από τη νέα εταιρεία που ανέλαβε τη διαχείριση των διοδίων παραμονές πρωτοχρονιάς. Έτσι, 23 οικογένειες πετάχτηκαν στο δρόμο, βιώνοντας την καταστολή την οποία ο κ. Σαμαράς με περισσή πυγμή ασκεί σε βάρος των εργαζομένων. Πυγμή που δεν έδειξε απέναντι στους δανειστές της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας συμπαρίσταται και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων που έρχονται να προστεθούν στη στρατιά των ανέργων που έχει δημιουργήσει η εφαρμοζόμενη, ανάλγητη μνημονιακή πολιτική.

Απέναντι στο φόβο που καλλιεργείται συστηματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει την ελπίδα ότι όλοι μαζί μπορούμε να αναστρέψουμε αυτή την πορεία της χώρας μας.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας
Στοιχεία επικοινωνίας: Σαπουτζάκη 3, Πρέβεζα 48100
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26820 61585
E-mail: [email protected]

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply