Σειρά εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ στο Δήμο Αρταίων

Δημαρχείο ΆρταςΣειρά εκδηλώσεων διοργανώνουν ο Δήμος Αρταίων -ΔΗΚΕΔΑ και το Οικοτροφείο Αίολος-Ε.Ψ.Ε.Π την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Το πλούσιο πρόγραμμα ξεκινά στις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 9 το βράδυ και γίνονται με τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, του πρότυπου κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης ΑΜΕΑ «Αγία Θεοδώρα», του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ν. Άρτας, του ΚΕΔΔΥ και του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
– 10:00 – 11:00 πμ: Παιδική διαδραστική παράσταση «Η πριγκίπισσα Κουμ Κουατ και τα κλεμμένα χαμόγελα» από τη θεατρική ομάδα «Φτου και Βγαίνω»-αίθουσα Διώνη
– 11:00 – 12:00 πμ: Θεατρικό παιχνίδι (αυτοσχεδιασμός-αισθησιοκινητική). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί πρωινός μπουφές.
– 17:00 – 19:00 μμ: Εικαστικό εργαστήρι-Παιδικές χειροτεχνίες στο κέντρο της πόλης (πλατεία Αγίου Δημητρίου) σε συνεργασία με τα ΚΔΑΠ του Δήμου Αρταίων. Θα υπάρξει ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της κοινότητας με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
– 17:30 – 19:00 μμ: Ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης από τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας (Π.Ο.Α) με τίτλο «Ποδηλατούμε για την Αναπηρία» με τη συμμετοχή των δομών Ειδικής Αγωγής και των δημοτικών σχολείων της πόλης. Αφετηρία-Τερματισμός: Πλατεία Αγ. Δημητρίου (σε περίπτωση βροχής η ποδηλατοβόλτα και το εικαστικό εργαστήρι δεν θα πραγματοποιηθούν)
– 21:00 μμ: Προβολή ταινίας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας, με τίτλο «Οι Άθικτοι» στην αίθουσα Διώνη του Δήμου Αρταίων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα: 2681027943 (Μπούτικου Κατερίνα-Κοινωνική Λειτουργός, ΚΔΑΠ ΜΕΑ) 2683023950 (Παπαβασιλείου Σόνια- Κοινωνική Λειτουργός, Οικοτροφείο «ΑΙΟΛΟΣ»).

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply