Συνεργασία Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών του Πεκίνου

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε το Σάββατο 12.9.2015 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ξένων Σπουδών του Πεκίνου Καθηγητής κ. Peng Long από κοινού με τους συνεργάτες του, στο πλαίσιο της Συμφωνίας που υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο της Κίνας για την επίσκεψη και φιλοξενία είκοσι τεσσάρων φοιτητών του Πανεπιστημίου  του Πεκίνου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τα τρία προσεχή χρόνια.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Long για την εμπιστοσύνη που έδειξε το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διαθέτει τη γνώση, την εμπειρία και τις υποδομές, ώστε να ανταποκριθεί κατά τον καλύτερο τρόπο στις σημαντικές υποχρεώσεις που αναλαμβάνει.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Πεκίνου κ. Long εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τις υποδομές που διαθέτει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς και για το υψηλό επιστημονικό του επίπεδο. Δήλωσε βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή όχι μόνο θα είναι επιτυχής, αλλά θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο.

Στη συνάντηση από την πλευρά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκτός από τον Πρύτανη, παρέστησαν οι Αναπληρωτές Πρύτανη κ.κ. Ανδρέας Φωτόπουλος και Θωμάς Μπάκας, ο Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας κ. Μιχάλης Κορδώσης και το μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού κ. Αλεξάνδρα Γαλάνη.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply