Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα

Συνελήφθη, περίπου στις 6 το πρωί, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η καταζητούμενη τα τελευταία δύο χρόνια, Πόλα Ρούπα, 48 ετών, η οποία διώκεται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη συνελήφθη στην Ηλιούπολη, όπου κρυβόταν μαζί με το ανήλικο παιδί της και μεταφέρθηκε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Η Ρούπα θεωρείται εγκέφαλος τουλάχιστον δύο ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και σε τράπεζα στην Μαλεσίνα.

Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη στις 6 το πρωί, από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ. Η 48χρονη καταζητούμενηδιέμενε στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας στην οδό Ζαΐμη, στην Ηλιούπολη.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πόλα Ρούπα δεν έφερε καμία αντίσταση όταν είδε τους αστυνομικούς, και τους ακολούθησε χωρίς αντίρρηση στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, όπου κρατείται, ενώ τους ζήτησε να προστατέψουν το παιδί της.

Ταυτόχρονα με την επιχείρηση στην Ηλιούπολη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε άλλο διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον Άγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη η 25χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι η σχέση της κοπέλας με την Πόλα Ρούπα, αλλά το βέβαιο είναι ότι τη βοηθούσε στο θέμα του παιδιού.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα στο σπίτι της Ηλιούπολης, όπου φαίνεται, από την όλη εικόνα και τα πράγματα που υπάρχουν, πως η Πόλα Ρούπα έμενε για μεγάλο διάστημα εκεί, μαζί με το παιδί. Επίσης διεξάγεται έρευνα και στο διαμέρισμα της 25χρονης στον Άγιο Δημήτριο.

πηγή: ert.gr

 

Tags:

, ,