Συναντήσεις του Γιάννη Στέφου με εκπροσώπους διάφορων φορέων

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στην πόλη.

Αρχικά συναντήθηκε με μέλη της Διοίκησης του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων. Εκεί ενημερώθηκε ο Γιάννης Στέφος για τις αδικίες που συνεχίζονται στον Νομό μας με την πληρωμή των εξισωτικών αποζημιώσεων 2013-2014, που είχε ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην λάβουν εξισωτική αποζημίωση καθώς δεν τους καταχωρήθηκαν εκτάσεις βοσκοτόπων από την εφαρμογή τεχνικής λύσης. Ο βουλευτής, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε πως θα προσπαθήσει ώστε να δοθεί λύση στο σοβαρότατο αυτό πρόβλημα που προέκυψε σε έναν από τους φτωχότερους νομούς της χώρας, καθώς θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους για το θέμα.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Θωμά Μπέγκα, καθώς και με στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Στην ατζέντα της συνάντησης κυριάρχησαν σοβαρά ζητήματα της πόλης.

Αρχικά συζητήθηκε η αναγκαιότητα αναβάθμισης του αεροδρομίου, γεγονός που θα συμβάλει ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας. Ακόμη συζητήθηκε το θέμα της εκκρεμότητας της δίκης για το «Γιαννιώτικο Σαλόνι». Ο Γ. Στέφος τοποθετήθηκε δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως το ζήτημα αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα και το «Γιαννιώτικο Σαλόνι» να αποδοθεί στον Δήμο Ιωαννιτών ώστε να είναι και πάλι διαθέσιμο στην τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Γ. Στέφο πως η Δημοτική Αρχή κάνοντας χρήση του νέου ΕΣΠΑ έχει στόχο να προχωρήσει στον σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, εκμεταλλευόμενη εκτάσεις της παραλίμνιας περιοχής. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου – ΤΑΡ, η διεύλευση του οποίου από τον Νομό, αν πραγματοποιηθεί , θα επιφέρει σημαντικά έσοδα. Τέλος ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του κόμβου εισόδου στην πόλη από την Εγνατία Οδό, καθώς θα είναι και ο κόμβος σύνδεσης Ιονίας και Εγνατίας οδού, όπως επίσης και η κατασκευή 2ου κόμβου εισόδου από την πλευρά της Μάζιας.

Στο τέλος της συνάντησης ο Γ. Στέφος δήλωσε πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Δήμου Ιωαννιτών, προσπαθώντας να βοηθήσει στην προώθηση και επίλυση σημαντικών ζητημάτων.

Στη συνέχεια ο Γ. Στέφος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ κ. Φίλιππο Τσουμάνη όπου και ενημερώθηκε για το κοινωνικό έργο των υπηρεσιών. Τέθηκε επίσης το θέμα του υπνωτηρίου αστέγων, που λειτουργεί με 22 κλίνες και με δυνατότητα δημιουργίας ακόμη 11 κλινών.

 

Tags:

, , , , , , ,