Συναντήσεις στο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

ΙωάννιναΤην αδελφοποιημένη με τα Γιάννενα πόλη της Αγίας Νάπας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου, επίσημα προσκεκλημένη από τον ομώνυμο Δήμο της Κύπρου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας, ενώ μετείχαν σε αυτή η Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ελένη Βασιλείου και Κώστας Κυριαζής.

Το Διεθνές Φεστιβάλ της Αγίας Νάπας είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της Κύπρου, όμως πέρα από το εθιμοτυπικό μέρος του ταξιδιού, στην Γιαννιώτικη αντιπροσωπεία δόθηκε η δυνατότητα να κάνει σημαντικές επαφές και συζητήσεις.

Σε δύο συναντήσεις που έγιναν με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσο, και με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργη Μαρινάκη, (το Ρέθυμνο είναι επίσης αδελφοποιημένη πόλη με την Αγία Νάπα), διερευνήθηκαν -σε πολύ θετικό κλίμα- πεδία όπου μπορεί να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία. Πεδία συνεργασίας για αμοιβαίο όφελος, όπως τουρισμός, παιδεία και νεολαία, δημιουργία δικτύων πόλεων, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λ.π.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply