Συνάντηση στο Δήμο Αρταίων για την πρόληψη των πυρκαγιών και για το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αρταίων, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών και τον σωστό συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση παραβρεθήκαν από την πλευρά του Δήμου, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Καραγεώργος και Δημήτριος Νταλάκας  και υπηρεσιακοί παράγοντες, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας κ. Πάρης Νίκου, ο Δ/ντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Αθανάσιος Μικρούλης, εκπρόσωπος της ΔΕΥΑ Άρτας και κλιμάκιο του ΔΟΑΚ Άρτας.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα ζητήματα της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας του Δήμου κατά τη θερινή περίοδο και τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς επίσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της άμεσης ενημέρωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε κάθε πιθανή εκδήλωση φωτιάς.

Ο κ. Τσιρογιάννης τόνισε τη σημασία της ετοιμότητας και έγκαιρης κινητοποίησης όλων των φορέων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και την τεράστια βοήθεια που προσφέρουν οι εθελοντικές ομάδες της περιοχής.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η συμβολή των πολιτών και η μεγάλη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι Τοπικές Κοινότητες, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, όπου θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη καθαρισμού των οικοπέδων  από τους ιδιοκτήτες τους, όπως και οι αυστηρές ποινές που επιφέρει η μη συμμόρφωσή  τους.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply