Συνάντηση εργασίας με όλους τους Δημάρχους της Ηπείρου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Θ. ΜπέγκαςΣυνάντηση και με τις Πρυτανικές Αρχές

Όλους τους Δημάρχους της Ηπείρου έχει προσκαλέσει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, σε συνάντηση εργασίας για τη διεκδίκηση του τίτλου «Ιωάννινα – Ήπειρος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη και ώρα 14.00 στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Όπως είναι ήδη γνωστό η πρόθεση του Δήμου Ιωαννιτών είναι ο φάκελος της διεκδίκησης να περιλαμβάνει δράσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Όπως τονίζει – μεταξύ άλλων – ο Δήμαρχος Ιωαννίνων στην επιστολή που έχει ήδη αποστείλει σε όλους τους Δημάρχους της Ηπείρου: «Πιστεύω ότι όλοι μαζί έχουμε τις δυνάμεις να χαράξουμε την πολιτιστική στρατηγική και να αγωνιστούμε ως συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι για ένα μεγάλο στόχο που θα συμβάλει στη διεθνή προβολή και την εξωστρέφεια της Ηπείρου. Έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουμε ότι ενωμένη η Ήπειρος μπορεί να βάζει στόχους για το μέλλον και να τους κερδίζει».

Στη συνάντηση εργασίας ο κ. Μπέγκας θα ενημερώσει τους συναδέλφους του για τις έως σήμερα ενέργειες από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών στην υπόθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και θα συζητηθούν τα θέματα και οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση όλων των Δήμων της Ηπείρου.

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου και ώρα 10 το πρωί, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Νεολαίας & Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, Κώστας Γκόγκος θα επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου θα συναντηθούν με τον Πρύτανη, τους Αναπληρωτές Πρυτάνεις και τους Κοσμήτορες για να συζητήσουν τον τρόπο ενεργοποίησης του Πανεπιστημίου στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Ανάλογες συναντήσεις θα ακολουθήσουν με Επιμελητήρια, φορείς, συλλόγους κ.λ.π.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply