Συνάντηση Δημάρχων με κλιμάκιο των ΑΝ.ΕΛ. Ιωαννίνων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 συνάντηση με τον Δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρο, με κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ιωαννίνων.

Στην προκαθορισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο Κόνιτσας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια των κατοίκων του ακριτικού Δήμου με την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων στρατιωτικών φυλακίων καθώς και τη δημιουργία νέων.

Συζητήθηκαν επίσης κίνητρα για την οικονομική ενίσχυση της περιοχής, τα οποία θα συμβάλουν στη παραμονή των κατοίκων στον τόπο καταγωγής τους.

Συμφωνήθηκε και επιβεβαιώθηκε μελλοντική συνάντηση, ώστε να συζητηθούν και άλλα επίκαιρα θέματα που αφορούν το Δήμο Κόνιτσας.

Μια ακόμα συνάντηση, πραγματοποιήθηκε σήμερα 10 Μαρτίου 2017  με τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη στην έδρα του Δήμου στο Καλπάκι, με κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ιωαννίνων.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον ακριτικό Δήμο Πωγωνίου, όπως η ασφάλεια της περιοχής, μέσω στρατιωτικών φυλακίων, αλλά και διατήρησης των αστυνομικών σταθμών, που ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει το κλείσιμό τους.

Επί τη ευκαιρία αναφέρθηκε η επικείμενη συνάντηση των Δημάρχων των μεθοριακών Δήμων των Π.Ε. Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Καστοριάς, όπου θα συμμετάσχει εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα και θα συζητηθούν θέματα ασφάλειας των κατοίκων των παραπάνω παραμεθόριων περιοχών.

Επίσης έγινε αναφορά στη διάθεση των μηχανημάτων της ΜΟΜΚΑ που παρέχει το ΥΠΕΘΑ σε έργα και παρεμβάσεις ειδικού χαρακτήρα, που μπορεί να χρειαστεί επικουρικά ο Δήμος Πωγωνίου, καθώς και στη συνδρομή στρατιωτικών γιατρών για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων των απομακρισμένων χωριών.

Τέλος έγινε εκτενής συζήτηση για τους δασικούς χάρτες και για την κατάθεση σχετικής τροπολογίας που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

 

Tags: