Συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση “Ελλάδος Γεύση”

epirusnewsΣτο πλαίσιο της συνδυασμένης προβολής της Ηπείρου για τουρισμό, γαστρονομία και πολιτισμό, η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην Έκθεση “Ελλάδος Γεύση” που διοργανώνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, το διάστημα 15-18 Απριλίου 2016.

Η Έκθεση στοχεύει στην ευρεία προβολή των περιοχών και των προϊόντων  τους, με ειδικές αναφορές στην ελληνική κουζίνα, με  επιτόπου μαγειρική και  ελληνικό μπαρ. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού κάθε περιοχής, με στόχο της ενδυνάμωση του εσωτερικού τουρισμού. Την έκθεση θα πλαισιώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκθέσεις φωτογραφίας και παραδοσιακά μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Οι παραγωγοί που θα  συμμετάσχουν στην Έκθεση, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν b2b συναντήσεις με μεγάλες επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες, με σκοπό την ανάπτυξη και την βελτίωση των καναλιών διανομής των προϊόντων τους, καθώς και να προβούν στην πώληση τους.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο περίπτερό της, θα φιλοξενήσει επαγγελματίες που θα δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν το αργότερο ως τις 1-4-2016 στo e-mail: [email protected] Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 26510-87212 (κ. Ελένη Βήρου), 26510-87111 (κ. Σοφία Φούκη) και 26510-87141 (κ. Βασιλική Μπάρκα).

Δράσεις τουριστικής προβολής της Ηπείρου σε Κύπρο – Ιταλία

Για το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Ηπείρου προγραμμάτισε δύο ακόμη δράσεις τουριστικής προβολής και συγκεκριμένα:

Συμμετοχή στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ» στη Λευκωσία το διάστημα 15-17/4/2106.

Διοργάνωση εκδήλωσης παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής στη Ρώμη στις 21-4-2016, σε συνεργασία με το γραφείο του Ε.Ο.Τ. Ιταλίας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
– Διαδραστική παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος στα ΜΜΕ και τουριστικούς πράκτορες της Ιταλίας μέσω της χρήσης Cardboard video player. Θα αναπτυχθεί μία android εφαρμογή, η οποία θα αφορά σε branded menu, που θα περιλαμβάνει τα θεματικά βίντεο της Ηπείρου, για προβολή σε 3d περιβάλλον στο κινητό κάθε επισκέπτη.
– Οργάνωση μπουφέ με Ηπειρώτικα εδέσματα.
– Matching συναντήσεων ανάμεσα σε ξενοδόχους της Ηπείρου και τουριστικούς πράκτορες της Ιταλίας.
– Κέρασμα με ηπειρώτικα προϊόντα.

Οι επαγγελματίες, οι Δήμοι και οι φορείς που επιθυμούν να παραστούν στις παραπάνω δράσεις, θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 31-3-2016 στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (e-mail: [email protected]), ώστε να έχουν στη διάθεσή τους επαρκή χρόνο για την οργάνωση του ταξιδιού τους. Επίσης, ως την παραπάνω ημερομηνία θα πρέπει να αποστείλουν υλικό που επιθυμούν  να διανεμηθεί στις δράσεις (ελληνικά για την Κύπρο, ιταλικά ή αγγλικά για τη Ρώμη).

Τα Επιμελητήρια και οι Επαγγελματικές ενώσεις παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους.

 

Tags:

, , , , ,