Σήμερα στα πολιτικά κόμματα το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σήμερα αναμένεται να δοθεί στα πολιτικά κόμματα το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ.Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναδεικνύει άμεσες και έμμεσες ευθύνες, κυρίως στον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τόσο για την περίοδο που ήταν υπουργός όσο και για την περίοδο που δεν ήταν.

Τα κεφάλαια με τα οποία ασχολείται το πόρισμα είναι συνολικά επτά: Το δάνειο 225 εκατ. ευρώ, η σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον ΟΚΑΝΑ, η διάθεση της διαφημιστικής δαπάνης, η αγορά θερμικών καμερών, η σύμβαση συντήρησης και τροφοδοσίας του κέντρου οροθετικών, η χρηματοδότηση της Μητρόπολης Καισαριανής και η προέλευση της διαφοράς των 89 εκατ. ευρώ που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές.

Ο αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ στην ΕΡΤ1, τόνισε ότι «δεν αντιδικούμε με κανέναν, μιλάμε με στοιχεία απολύτως διασταυρωμένα», ενώ ερωτηθείς για τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι θα κινηθεί δικαστικά, είπε πως «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα».

πηγή: ert.gr

 

Tags:

,