Σημαντικό καρδιολογικό συνέδριο στα Ιωάννινα 27-29 Ιουνίου

Πλειάδα διακεκριμένων καρδιολόγων από κορυφαία Πανεπιστήμια και επιφανή καρδιολογικά Κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού θα συμμετάσχουν και θα καταθέσουν την επιστημονική τους γνώση και εμπειρία στο καρδιολογικό συνέδριο που συνδιοργανώνουν από τις 27 έως και τις 29 Ιουνίου στα Γιάννενα οι:

  • Β’ Καρδιολογική Κλινική Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου,
  • Α` Πανεπιστημιακή Κλινική ΕΚΠΑ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθήνας και
  • Columbia University Medical Center of New York.

Πέραν του «Συνεδρίου των Ιωαννίνων» που αποτελεί ισχυρό και φημισμένο επιστημονικό θεσμό, ειδικά εφέτος και συγκεκριμένα μια ημέρα πριν την έναρξη, στις 26 Ιουνίου στις 19:00 το απόγευμα στην Αίθουσα Γ. Μυλωνάς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα ανακηρυχθούν επίτιμοι καθηγητές Καρδιολογίας, του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

• ο Martyn Leon, Καθηγητής Παθολογίας του Columbia University Medical Center of New York, USA και

•ο Jeffrey Warren Moses, Καθηγητής Παθολογίας του Columbia University College of Physicians and Surgeons.

Πρόκειται για επιστήμονες που με την έρευνα και την κλινική ιατρική πράξη άνοιξαν και συνεχίζουν να καθοδηγούν τον τομέα της καρδιολογίας.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Martyn Leon είναι αδιαμφισβήτητα ο πλέον γνωστός παγκόσμια επεμβατικός καρδιολόγος και ένας πραγματικός πρωτοπόρος και καινοτόμος στον τομέα της Επεμβατικής Καρδιοαγγειακής Ιατρικής. Έχει διατελέσει κύριος ερευνητής σε περισσότερες από 50 διεθνείς τυχαιοποιημένες κλινικές μελέτες που βοήθησαν στη διαμόρφωση του πεδίου της επεμβατικής καρδιοαγγειακής ιατρικής. Ο Professor J. W. Moses, παγκόσμια αναγνωρισμένος κλινικός και ακαδημαϊκός Καρδιολόγος, με πολυετή υπηρεσία στα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά και κλινικά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών, από το 1996 έως σήμερα έχει διατελέσει Καθηγητής Παθολογίας στο New York University School of Medicine (1996-2004), στο Cornell University Medical College (2010-2012) και στο Columbia University (2012 έως σήμερα).

Συναμφότεροι, αποτελούν τις κορυφές της καρδιολογίας και θα επιδιώξουμε να αδράξουμε κάτι από τη σοφία τους. Πέραν της οφειλόμενης τιμής, ο διακαής στόχος μας είναι η μεταλαμπάδευση γνώσεων στην Ελληνική Ιατρική πραγματικότητα.

Τα παραπάνω αποτελούν μια εξακολουθητική προσπάθεια στα πλαίσια της οποίας η Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων και ειδικότερα η Β` Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με την πολύτιμη αρωγή του λαμπρού επιστήμονα και περήφανου Έλληνα της διασποράς καθηγητή καρδιολογίας Δημήτρη Καρμπαλιώτη έχει διασυνδεθεί διαδραστικά σε επιστημονικό επίπεδο με το κορυφαίο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Να σημειωθεί ότι οι καθηγητές Martyn Leon και Jeffrey Warren Moses στις 7 το απόγευμα της 25ης Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Γεώργιος Μυλωνάς» θα δώσουν εκλαϊκευμένη διάλεξη για το παρόν και το μέλλον της καρδιολογίας με προφανή στόχο να ενημερώσουν τους «μη ειδικούς». Μια διάλεξη ανοικτή που ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον των πολιτών.

 

Tags: