Συλλαλλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Π.Α.Μ.Ε.Εργάτη – εργάτρια,

Τα νέα μέτρα θα προστεθούν πάνω σ’ αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και  θα ενισχύσουν παραπέρα την φτωχοποίηση  της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς  και των παιδιών τους.

Κανείς δεν μένει εκτός της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει  τη  καπιταλιστική ανάκαμψη, την θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Είναι ψέμα αυτό που λέει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι θα πληρώσει το κεφάλαιο. Αλήθεια για το κεφάλαιο είναι τα μέτρα όπως|:

  • Οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης ( 67ο έτος για όλους).
  • Αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Άγρια φορολογία του λαού.
  • Νέος αντεργατικός συνδικαλιστικός νόμος για την Απεργία και τις ομαδικές απολύσεις κτλ.

Για τους κεφαλαιοκράτες και τα μονοπώλια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη στήριξη ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ  διεκδικεί 10δες δις ευρώ που θα τους τα δώσουν στο όνομα της ανάπτυξης με την μορφή δανείων – επιδοτήσεων- φοροελαφρύνσεων κτλ. Ότι δηλαδή έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Λεφτά που θα φορτωθούν στις πλάτες του Λαού με τη μορφή χρέους.

Εργάτη, εργάτρια Σκέψου, βγάλε συμπεράσματα από την πείρα σου. Στην κρίση, δεν χάσανε όλοι. Είναι  και αυτοί που αύξησαν την παραγωγή και τα κέρδη ενώ σε σένα αυξήθηκαν οι ώρες δουλειάς και μειώθηκε το μεροκάματό σου. Απέναντί μας έχουμε τον κοινό εχθρό τα μονοπώλια, την ΕΕ, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία τους.  Έχουμε τη δύναμη, με την μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους,  να φέρουμε τα πάνω κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών.

Να μη μείνει η επίθεση, αναπάντητη!

Εδώ και τώρα να αποκρούσουμε την επίθεση σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο σε κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και του συμμάχους της να  ισχυροποιήσουν  τη κοινή δράση,  τον αγώνα τους, να αντιπαρατεθούμε  στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία και στα εξοντωτικά μέτρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΗ ΣΤO ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, 7.30μ.μ.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply