Σίγησε το κλαρίνο του Σταύρου Καψάλη – Έφυγε από τη ζωή ο καλλιτέχνης

Φτωχότερη από χθες η Ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική, αφού ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της, ο Σταύρος Καψάλης, έφυγε από κοντά μας, σε ηλικία 74 ετών.

Τον σπουδαίο κλαρινοπαίκτη, πρόδωσε η καρδιά του, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην Ηπειρώτικη οργανική μουσική. Γιός του Πολυχρόνη Καψάλη και μαθητής του Τάσου Χαλκιά, διέπρεψε με το βιρτουόζο παίξιμό του σε χιλιάδες χορευτικές περιστάσεις, συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποσπώντας αναρίθμητους επαίνους και βραβεία.

Ποιος ήταν ο Σταύρος Καψάλης

Ο Σταύρος Καψάλης γεννήθηκε το 1945 στη Ζίτσα Ιωαννίνων και κατάγεται από οικογένεια μουσικών.

Ξεκίνησε την ανσχόληση του με τη μουσική στην ηλικία των δώδεκα ετών και ειδικά με το κλαρίνο. Στο ρεπερτόριο του, εκτός από Ηπειρώτικα, περιλαμβάνονται Ρουμελιώτικα και Mωραΐτικα τραγούδια. Έχει ηχογραφήσει με όλους τους Ηπειρώτες τραγουδιστές και μουσικούς εκατοντάδες τραγούδια, ενώ εργάστηκε πολλά χρόνια και σε χώρους εκδηλώσεων.

Πρόσφατα, είχε τιμηθεί για την προσφορά του στη μουσική παράδοση της Ηπείρου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, μαζί με τον Γρηγόρη Καψάλη.

[φωτο: ert.gr]

 

Tags:

, ,