Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία – Ισχυροί άνεμοι, παγετός & πτώση θερμοκρασίας στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και τα ορεινά της Ηπείρου

[φωτο αρχείου]
Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων το βράδυ της Κυριακής, στη συνέχεια μιας δύσκολης για την περιοχής μέρας, όπου υπήρξε κακοκαιρία με χιονόπτωση, πτώση θερμοκρασίας κάτω από το μηδέν και που ταυτόχρονα «σημαδεύτηκε» από γενική διακοπή νερού σε όλη την πόλη των Ιωαννίνων.

Στις 22:00 της Κυριακής, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκεται στην περιοχή του Πανηπειρωτικού, έχει καταγράψει από τις 19:00 και μετά κατά διαστήματα ριπές ανέμου που ξεπερνούν τα 50 χλμ/ώρα ενώ η θερμοκρασία στις 22:00 βρισκόταν στους -2 βαθμούς Κελσίου στο ίδιο σημείο.

Χαρακτηριστικό της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας είναι το γεγονός ότι στο Μέτσοβο ο υδράργυρος έφτασε σήμερα πριν λίγο τους -10,5 βαθμούς.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή λόγω του παγετού και αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε όλες τις περιοχές, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τις αρχές, για την προστασία των πολιτών.

 

 

Tags:

,