Σε περιοχές του Δήμου Μετσόβου ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος

Η ισόρροπη ανάπτυξη για όλες τις περιοχές του Δήμου Μετσόβου, του Δήμου με τα τόσο διαφορετικά χαρακτηριστικά, πρέπει να αποτελεί στόχο των τοπικών αρχών αλλά και όλων των πολιτικών δυνάμεων που οραματίζονται κάτι καλύτερο για κάθε γωνιά του Νομού Ιωαννίνων.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα και η κοινή συνισταμένη των όσων άκουσε και συζήτησε με κατοίκους, παραγωγούς και επιχειρηματίες του Δήμου Μετσόβου, ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, κ. Σπύρος Κωνσταντόπουλος, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Μέτσοβο και τις Κοινότητες του Δήμου Μετσόβου (Ανήλιο, Μηλιά, Βοτονόσι, Περιστέρι).

«Οι προοπτικές του Δήμου Μετσόβου δε μπορεί να εξαντλούνται στο αξιοζήλευτο τουριστικό όνομα που έχει δημιουργήσει δικαίως τις τελευταίες δεκαετίες, ο τόπος που ευεργέτησε ο Ευάγγελος Αβέρωφ», υποστήριξε στις επαφές του με τους συμπολίτες ο κ. Κωνσταντόπουλος, τονίζοντας πως επιδίωξη όλων πρέπει να αποτελέσει η μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή όλο και περισσότερων ανθρώπων στο παραγόμενο τουριστικό προϊόν του Μετσόβου, με τη διερεύνηση δυνατοτήτων περαιτέρω ανοίγματος αυτού του προϊόντος που θα στοχεύει αφενός στην προσφορά εναλλακτικών δυνατοτήτων αναψυχής για τους επισκέπτες και αφετέρου στη διεύρυνση του χρόνου παραμονής τους στην περιοχή.

Και συνεχίζει: «Παράλληλα, δεν πρέπει να παραβλέψουμε τις τεράστιες προοπτικές του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Μετσόβου, με την πατάτα Χρυσοβίτσας να δείχνει το δρόμο. Υπάρχουν όμως και πρότυπες καλλιέργειες στην περιοχή που ευνοούνται από το μικροκλίμα της και σε αυτές τις προσπάθειες, κατά κύριο λόγο νέων ανθρώπων, πρέπει να στέκεται δίπλα η πολιτεία με διευκολύνσεις και με την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων υποδομής η τοπική αυτοδιοίκηση. Χρέος όλων μας είναι να τους στηρίζουμε και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, πιέζοντας για λύσεις».

 

Tags: