Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο επιχειρηματίας Αλ. Σταματιάδης

Ο 52χρονος επιχειρηματίας έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι γιατροί αφαίρεσαν το ένα του νεφρό ενώ έχουν διαπιστώσει και σοβαρά προβλήματα σε δύο σπονδύλους. Να σημειωθεί ότι εισήλθε στο νοσοκομείο με τραύματα σε πολλά εσωτερικά όργανα κι έχοντας χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος. Έφερε επίσης θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.

Tα πρώτα συμπεράσματα της αστυνομίας

Η κατοικία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά είχε εγκατεστημένο συναγερμό αλλά ήταν εκτός λειτουργίας. Ο ιδιοκτήτης και η οικογένειά του στήριζαν την αποτρεπτική προς τους κακοποιούς φύλαξη του σπιτιού στα δύο σκυλιά τους, τα οποία όμως όπως φαίνεται δεν ήταν εκπαιδευμένα στο να αντιδράσουν και όπως δηλώνουν και οι δημοσιογράφοι που κάλυψαν το γεγονός, ήταν εξαιρετικά φιλικά. Οι κακοποιοί, εισήλθαν στο σπίτι και κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του επιχειρηματία. Στη συνέχεια όταν δεν βρήκαν αυτό που έψαχναν, τον ξύπνησαν και του ζήτησαν να τους δείξει που κρύβει χρήματα και τιμαλφή. Στον χώρο βρέθηκαν τρεις κάλυκες των 9 χιλιοστών. Μία βολίδα βρέθηκε σφηνωμένη στον τοίχο. Εικάζεται πως πρόκειται για τη βολίδα που τραυμάτισε τον επιχειρηματία στον μηρό, δεδομένου ότι εκεί φέρει διαμπερές τραύμα.

Στην σοφίτα του σπιτιού, κοιμόταν ο γιός του επιχειρηματία 18 ετών, ο οποίος ξύπνησε από τους πυροβολισμούς. Από νωρίς το πρωί που έφθασαν οι άνδρες της ασφάλειας μέχρι και αργά το απόγευμα προσπαθούσαν να συλλέξουν στοιχεία. Αστυνομικές πηγές εξετάζουν το ενδεχόμενο πέρα από τους δύο ληστές που εισήλθαν στο σπίτι να υπήρχε και τσιλιαδόρος.

Τι ανέφερε η σύζυγος του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Μια πρώτη εικόνα για το τι συνέβη ακριβώς μέσα στο σπίτι έδωσε και η σύζυγος του επιχειρηματία. Όπως ανέφερε: «Άκουσα θόρυβο και ξύπνησα πρώτη εγώ. Είδα δύο άτομα με κουκούλες και όπλο πάνω από τα κεφάλια μας. Έβαλα τις φωνές και στη συνέχεια ξύπνησε και ο σύζυγός μου. Ήταν επιθετικοί, μιλούσαν καλά ελληνικά και του είπαν “κάτσε ήσυχα, δώσε μας τα λεφτά”. Μέσα στο σπίτι υπήρχε ένα μικρό ποσό».

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

πηγή: zougla.gr

 

Tags:

, , , ,