Σε δίκη ο Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση (11 ώρες και 50 λεπτά) της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, αποφασίστηκε η παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου.

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιανουάριο στη Γερουσία, αν και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι δεν θα προωθήσει αμέσως την παραπομπή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος που παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία, όπου θα κριθεί αν θα καθαιρεθεί ή όχι. Εκεί το σώμα ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους και η διαδικασία δεν αναμένεται να οδηγήσει στην αποπομπή του προέδρου.

Η πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενέκρινε τα ξημερώματα την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία, για κατάχρηση εξουσίας, διότι πίεσε την Ουκρανία να διενεργήσει έρευνα σε βάρος πολιτικού του αντιπάλου και πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, καθώς και για παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, ενέκρινε την απαγγελία και των δύο κατηγοριών σε βάρος του Τραμπ.

Ο Τραμπ καταγγέλλει το «μίσος» της «ριζοσπαστικής αριστεράς» στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στο Μίσιγκαν κατήγγειλε για άλλη μια φορά ότι οι Δημοκρατικοί αποπειρώνται να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών του 2016 και διαβεβαίωσε ότι δεν έκανε «τίποτε» το αξιόμεμπτο, θυμίζοντας παράλληλα πως έχει «τρομερή υποστήριξη» στις τάξεις των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων.

πηγή: ert.gr

 

Tags: