Σχόλιο ημέρας: Ότι ξέρουν ξέρουν…

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Χθες ήταν μια σημαντική μέρα για την Ευρώπη και τη χώρα μας. Έγινε η συμβολική -τονίζω το συμβολική- έναρξη των εμβολιασμών, διαδικασία που είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε κάποτε από αυτό τον εφιάλτη που μας ήρθε …κατακούτελα, μετά από 10 χρόνια κρίσης και εξαθλίωσης.

Δυστυχώς, πολύ λίγοι αντελήφθησαν τη σημαντικότητα της στιγμής και οι περισσότεροι περιορίστηκαν στο αν ο …Τσιόδρας φορούσε φανέλα και τι χρώμα αυτή είχε.

Συμπεριφορές που σε μεγάλο βαθμό δείχνουν την ανωριμότητα και τη μη σοβαρότητα που μας χαρακτηρίζει και που σε μεγάλο βαθμό διαχρονικά μας καθηλώνουν στα δεινά & στις συμφορές μας, βαθιά χωμένοι στο μικρόκοσμο μας, του ιδιότυπου αυτού χιούμορ.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η συμπεριφορά κάποιων εκ των συμπολιτών μας δεν είναι λιγότερο φαιδρή από τη συμπεριφορά της κυβέρνησης μας, που έστησε όλο αυτό το επικοινωνιακό σόου για να πουλήσει μια ακόμα ιστορία επιτυχίας, η οποία δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς είναι ιστορία επιτυχίας της τοπικής κυβέρνησης αφού α) τα ίδια έγιναν σε κάθε χώρα και β) το σχέδιο είναι πανευρωπαϊκό;

Εικόνες όπως η μεταφορά των εμβολίων, και οι εμβολιασμοί σε ζωντανή μετάδοση, πραγματικά καθόλου δεν χρειαζόταν, σε μια εποχή μάλιστα που οι ενημερωτές των κεντρικών κυρίως καναλιών επιδίδονται σε ρεσιτάλ κινδυνολογίας και υπερβολής.

Στο μεταξύ, το συμπέρασμα των ημερών είναι ένα και είναι ότι οι ψεκασμένοι, ότι κι αν κάνουν οι υπόλοιποι, θα συνεχίσουν να είναι ψεκασμένοι… Οπότε, μην ασχολείστε γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρουν ακροατήριο και όχι να καταλάβουν οτιδήποτε άλλο πέρα από τις ψεκασμένες θεωρίες τους…

 

Tags:

, , ,