Σχόλιο ημέρας: Πως είδαμε την επιλογή του πρωθυπουργού για Π.τ.Δ.

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Πρόκειται σαφώς για έξυπνη επιλογή, πολύ σωστή η γρήγορη αντίδραση Μητσοτάκη, είχε παραγίνει η προεδρολογία -μερικά από δε τα ονόματα που ακουγόταν ήταν επιεικώς για κλάματα- οπότε με το να λήξει γρήγορα το θέμα ωφελείται κυρίως ο πρωθυπουργός:

1. Συνάπτει ειρήνη με τις διάφορες …φυλές της ΝΔ που τον περίμεναν «στη γωνία»

2. «Ξεφορτώνεται» το «πρόβλημα Παυλόπουλου» τον οποίο -θυμίζω- ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευθαρσώς δεν είχε ψηφίσει ως απλός βουλευτής το 2015, δεν θα μπορούσε λοιπόν να αυτοαναιρεθεί σήμερα – θα ήταν η απόλυτη πολιτική γελοιποίηση.

3. Παράλληλα, βάζει και το πρόβλημα στα «γήπεδα» των αντιπάλων, διώχνοντας το από τον από τον ίδιο, σε μια μέρα και μια χρονική στιγμή που δεν του πήγαινε και πολύ καλά (Σύσκεψη του Βερολίνου, Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, κλπ), ανακτά την πρωτοβουλία των κινήσεων και εμφανίζεται και ενωτικός. Ενδιαφέρον το τι θα πράξουν οι άλλοι πλέον…

4. Πολύ δύσκολα δεν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη νέα πρόεδρο, καθώς ως κυβέρνηση την πρότεινε το 2018 για την προεδρία του Σ.τ.Ε.

Η επιλογή αυτή καθ’αυτή είναι μια επιλογή ισορροπιών, για ένα θεσμό ο οποίος τελικά μόνο συμβολικό και όχι ουσιαστικό χαρακτήρα έχει. Έχω τοποθετηθεί σχετικά με άρθρα μου, συνοψίζω ότι κατά τη γνώμη μου απαιτείται αληθινός αρχηγός του κράτους, υποχρεωτικά μη πολιτικό πρόσωπο, άμισθο, χωρίς κανένα απολύτως προνόμιο, που να εκλέγεται από το λαό και να έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Αφού λοιπόν κάποιος πρέπει να εκλεγεί, ευχάριστο είναι το γεγονός ότι προτείνεται πρόσωπο που έχει έξωθεν καλή μαρτυρία, έχει καταξίωση και αποδοχή και δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Στο θέμα του φύλου, ειλικρινά δεν με επηρεάζει στην κρίση μου, το ζητούμενο είναι κυρίως οι άνθρωποι με αξία και με ποιότητες, που υπάρχουν και στα δύο φύλα.

N.B.

Υ.Γ. Επιβεβαιώνεται ότι ο Μητσοτάκης είναι πολιτικός παίκτης, δεν είναι αυτό που ορισμένοι οπαδοί – μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν αφελώς. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν, τόσο το καλύτερο για τους ίδιους.

 

Tags:

, , , , , , ,