Σ. Ριζόπουλος: “Οι Ηπειρώτες τη γλυτώσαμε κατά τύχη”

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο Σ. Ριζόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» “επιτίθεται” για μία ακόμη φορά στην Περιφερειακή Αρχή, με αφορμή τις φωτιές που ξέσπασαν τις προηγούμενες μέρες. Ο κ. Ριζόπουλος βλέπει «προπαγάνδα» και ανεπάρκεια της Περιφέρειας την οποία κατηγορεί ότι προσπαθεί να «υποκλέψει επιτυχίες».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται:«Δυστυχώς όμως, επί χρόνια, σε όλο το φάσμα παραγωγής πολιτικής της η Περιφέρεια όταν κάτι πάει καλά επιχειρεί να υποκλέψει την επιτυχία του άλλου, και όταν κάτι δεν πάει καλά ρίχνει τις ευθύνες σε αυτόν.

Περίτρανη απόδειξη ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχε εμπλοκή η Πολιτική Προστασία είναι ότι το πολυδιαφημισμένο 112 δεν λειτούργησε σε καμία από τις πυρκαγιές.

Η μοναδική περίπτωση που ακούσαμε για τη δράση της πολιτικής προστασίας της Ηπείρου ήταν στη φωτιά στις παρυφές του δήμου Ιωαννίνων διότι εκεί υπήρχε η δυνατότητα ανάπτυξης της επικοινωνιακής προπαγάνδας για να… βαφτίσουμε το κρέας ψάρι.

Οι όποιες δημοσιογραφικές αναφορές δεν υπήρξαν ούτε στο Κομπότι, ούτε στα Πωγώνια ούτε και στα Μουζακαίικα. Συνεπώς υπάρχει απόλυτη στρέβλωση της αλήθειας μεταξύ του ποιος έδρασε, που ήταν η Πυροσβεστική και ποιος αδράνησε, που ήταν η πολιτική προστασία.

Μόνο τα προπαγανδιστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τηλεόραση και site στα Γιάννενα, που είναι γνωστά για τις στενές τους επαγγελματικές σχέσεις με την Περιφέρεια είδαν τη συμβολή της και μάλιστα πριν αλέκτωρα φωνήσαι τρις είχαν βρει τους δράστες του εμπρησμού και είχαν συγχαρεί και την πολιτική προστασία.»

Η ανακοίνωση καταλήγει:

«Έως εδώ λοιπόν. Η παραπληροφόρηση στην Ήπειρο πρέπει να σταματήσει και σε ότι αφορά εμάς θα συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις, αποκαλύπτοντας πάντα την αλήθεια.
Παράλληλα, ως Ορίζοντες Ηπείρου, θα αγωνιστούμε μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο που αναλαμβάνει σε λίγες ημέρες έτσι ώστε η Ήπειρος να αποκτήσει και ένα πραγματικά σύγχρονο και αποτελεσματικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας και τα μέσα εκείνα με τα οποία θα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε φυσικό φαινόμενο.»

[δελτίο τύπου, απόσπασμα]

 

Tags: