Σ. Κωνσταντόπουλος: “Παραλογισμός και Αχαριστία της Δημοτικής Αρχής Δ.Ιωαννιτών”

Ανακοίνωση – ανοιχτή επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος του ΦοΣΔΑ Σ. Κωνσταντόπουλος. Ακολουθεί αυτούσια:

«Στις 21-09-2018 η Περιφέρεια Ηπείρου έστειλε έγγραφο προς τους ΦοΔΣΑ και τους Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνοντας τους πως έχει εξασφαλιστεί κονδύλιο 1,3 εκ. ευρώ περίπου για τη μεταφορά του υπολείμματος από την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) προς τους ΧΥΤΥ χωρίς καμία επιβάρυνση για αυτούς.

Είναι ένα θέμα που απασχολούσε εδώ και καιρό τους ΦοΔΣΑ και τους Δήμους ψάχνοντας λύσεις κυρίως για τον τρόπο και κόστος μεταφοράς του υπολείμματος. Η διοίκηση του ΦοΔΣΑ της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας της Περιφέρειας Ηπείρου είναι η μόνη διοίκηση στην Περιφέρεια Ηπείρου που έπειτα από Διοικητικά Συμβούλια – έγγραφα – αποφάσεις, όπως για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ), έκανε ότι έπρεπε και ενημέρωσε την Περιφέρεια για το θέμα της μεταφοράς του υπολείμματος.

Η Περιφέρεια Ηπείρου για ακόμη μία φορά έδωσε τη λύση, εξασφαλίζοντας το παραπάνω κονδύλιο για τη μεταφορά του υπολείμματος χωρίς επιβάρυνση κόστους για τους Δήμους και τους πολίτες της Περιφέρειας.

Εδώ ακριβώς ξεκινά ο παραλογισμός και η αχαριστία του Δήμου Ιωαννιτών, που αντί να ευχαριστήσει τη Διοίκηση του Φορέα 1ης Διαχειριστικής Ενότητας της Π.Ε. για τις κινήσεις που έχει κάνει καθώς και την Περιφέρεια Ηπείρου για την εξέλιξη αυτή, χαρακτηρίζει ανεπαρκή τη διοίκηση και έμμεσα την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ως Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας της Περιφέρειας Ηπείρου επιστρέφω τη λέξη «ανεπάρκεια» προς τη Δημοτική αρχή και να ανακαλέσει άμεσα διότι από το 2011 ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, παρά μόνο να εξασφαλίσει το 2018 ένα μικρό κονδύλιο μεταφοράς του υπολείμματος από ιδίου πόρους, που ούτε αυτό θα χρειαστεί, χωρίς καμία εφαρμογή του τοπικού σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και χωρίς τα Πράσινα Σημεία ευθύνη των Δήμων.

Να σημειώσουμε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη του συγκεκριμένου κονδυλίου από την Περιφέρεια για μεταφορά του υπολείμματος, από τη ΜΕΑ προς τους ΧΥΤΥ η Δημοτική Αρχή εξήγγειλε πως δεν θα υπάρχει καμία αύξηση των τελών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι που είναι ξεκάθαρο πως το συγκεκριμένο κονδύλιο της Περιφέρειας βοήθησε σ’ αυτό.

Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ο πανικός της Δημοτικής Αρχής ενόψει των επερχόμενων εκλογών το Μάιο του 2019 «πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα» προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χωρίς καμία ουσία. Ο κόσμος βλέπει πλέον την ανεπάρκεια της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και όπως δεν έχει να παρουσιάσει κανένα ιδιαίτερο επίτευγμα και αρέσκεται μόνο στο να συκοφαντεί όπου και όποιον μπορεί, κάτι που θα κριθεί στις επερχόμενες εκλογές.

Με εκτίμηση

Σπύρος Κωνσταντόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών
Πρόεδρος ΦοΔΣΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου»

 

Tags: