Αύριο το Ρεσιτάλ – Μεθαύριο το Δωρεάν Σεμινάριο Κιθάρας από τον Κώστα Τοσίδη

Συνδιοργανώνεται από το «Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου», το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη

Μια σημαντική μουσική παρέμβαση με δύο διαφορετικές εκδηλώσεις πρόκειται για διεξαχθεί το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου στα Ιωάννινα, συνδιοργανωτής της οποίας είναι το πάντα δραστήριο πολιτιστικά «Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη»:

Η πρώτη εκδήλωση αφορά Ρεσιτάλ Κιθάρας από τον διακεκριμένο σολίστ και διδάσκοντα στην Ακαδημία του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, Κώστα Τοσίδη. Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο – Αίθουσα «Δημήτρης Χατζής» (παλιά σφαγεία), το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ. με τιμή εισόδου: 5 ευρώ.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί δωρεάν Σεμινάριο Κιθάρας από τον σολίστ, στην αίθουσα του «Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου η Πασσαρών», στο Ροδοτόπι. Στο σεμινάριο θα συμμετέχει περιορισμένος αριθμός εκτελεστών, ενώ είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο ακροατή. Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου, εκτελεστές και ακροατές, θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής υπογεγραμμένη από τον σολίστ.

Ποιος είναι ο σολίστ Κώστας Τοσίδης

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, απέκτησε το 2003 από το ωδείο Αγ. Παύλου στην τάξη του Γιάννη Παπακρασσά το δίπλωμα κιθάρας με “Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο”.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Mozarteum University – Salzburg στην τάξη των Eliot Fisk και Ricardo Gallen όπου απέκτησε το πτυχίο με τον ανώτερο βαθμό. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα με τον Marco Tamayo στο Klagenfurt Konservatorium.

Το 2009 ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές με άριστα και γίνεται βοηθός του Eliot Fisk. Από το 2006-2009 ήταν υπότροφος του Ι.Κ.Υ.

Από το 2016 είναι διδακτορικός φοιτητής στην Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Miscelanea Guitar Quartet με το οποίο έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία.

Δισκογραφικά, έχει συμμετοχή σε 2 δίσκους του Miscelanea Guitar Quartet, 1 δίσκο με μουσική του συνθέτη Μάριου Ιωάννου Ηλία και ένα σόλο δίσκο με 5 σονάτες 4 εκ των οποίων είναι παγκόσμιες πρεμιέρες. Τον Δεκέμβριο του 2017 ηχογράφησε τον 5ο του δίσκο με 4 σονάτες του συνθέτη Atanas Ourkouzounov.

Έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία, Ηνωμένες Πολιτείες.

Παίζει με κιθάρα Alector, στήριγμα Guitarlift και χορδές Knobloch.

 

Tags:

, ,