Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ήπειρο – Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία – Ανοίγει νέα ΜΕΘ

Φόβους για το πως θα κυλήσει η σημερινή εφημερία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εκφράζουν οι γιατροί μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην περιοχή. Στις 20 οι εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο, ενώ ανοίγει και δεύτερη μονάδα εντατικής ώστε να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά.

Δραματική έκκληση για αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού ώστε να ξεπεράσουμε το 80% με στόχο την δημιουργία αποτελεσματικού τείχους ανοσίας απηύθυνε μέσω της ΕΡΤ Ηπείρου  η Καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων Μαρία Κωνσταντή.

Περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση και τάχθηκε υπέρ  της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας ακόμη και με  επιστράτευση γιατρών και  επίταξη ιδιωτικών κλινικών όπου χρειαστεί.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας της Ιατρικής Ιωαννίνων και γιατρός του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, περιέγραψε τον αγώνα ζωής που δίνουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις μονάδες covid αντιμετωπίζοντας πληθώρα συμπτωμάτων από δύσπνοια έως και υψηλούς πυρετούς, και όπως τόνισε κάποιοι εξ αυτών δεν τα καταφέρνουν.

Ο καθηγητής στάθηκε ιδιαίτερα στις πολύμηνες ψυχολογικές και σωματικές παρενέργειες που αντιμετωπίζουν αρκετοί από όσους νόσησαν από κορονοϊό. Μεταξύ των σημαντικότερων επιπτώσεων συμπεριλαμβάνονται χρόνια δύσπνοια, έντονος βήχας, καρδιοπάθεια, αρρυθμίες και αρθρίτιδα.

πηγή: ertnews.gr

 

Tags: