“Σχέδιο αποστασίας” καταγγέλλει το Μαξίμου – Αποχώρηση βουλευτή ΑΝ.ΕΛ.

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου, που ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλει ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο αποστασίας στη χώρα με στόχο βουλευτές της πλειοψηφίας και τελικά την πτώση της κυβέρνησης.

Με αφορμή την αιφνίδια παραίτηση ανεξαρτητοποίηση του ΑΝΕΛ κ. Λαζαρίδη, το Μαξίμου προχώρησε στην καταγγελία σχεδίου «νέας αποστασίας» από «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, που λειτουργούν για λογαριασμό Μητσοτάκη».

Κυβερνητικές πηγές εξάλλου, καλούν τον Γ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι μέρος αυτών των σχεδίων. Ουσιαστικά το Μαξίμου υπονοεί ότι ο Γ. Λαζαρίδης ενδεχομένως και να έλαβε ανταλλάγματα, πριν προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίησή του.

Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές, σε ανεπίσημο σημείωμά τους αναφέρουν:

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας.

Είναι προφανές το γιατί.

Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη.

Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες.

Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Η επιστολή του Λαζαρίδη

Από την πλευρά του ο κ. Λαζαρίδης με αφορμή την απόφασή του ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ αλλά και να απαντήσει σε όσα του καταμαρτυρούν, έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη επιστολή:

«Οι ΑΝΕΛ από την ιδρυτική μας διακήρυξη είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονες» επισημαίνει με αιχμηρό για τον Πάνο Καμμένο τρόπο ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης στην επιστολή με την οποία ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του από τους ΑΝΕΛ.

Στο (υποθετικό) ερώτημα γιατί αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί τώρα, κατόπιν της καταψήφισης της πρότασης μομφής της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα της «Βόρειας Μακεδονίας», ο Γιώργος Λαζαρίδης απαντά μέσω της επιστολή ανεξαρτητοποίησης ότι δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο το κλείσιμο της δ’ αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Όπως υποστηρίζει, αφού ο στόχος αυτός -της εξόδου από τα Μνημόνια- επετεύχθη, τώρα πλέον πήρε την «έντιμη απόφαση» για να έχει «καθαρή τη συνείδησή του ενώπιον Θεού και πατρίδας», όπως τονίζει.

Αν και σημειώνει ότι η συμφωνία για το «Μακεδονικό» θα έλθει στη Βουλή στα τέλη του 2018 ή αρχές του 2019 -και άρα θα μπορούσε να καταψηφίσει σε εκείνη τη φάση- χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι για την ανεξαρτητοποίησή του ευθύνεται η πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή με απόλυτη πλειοψηφία και όχι με την πλειοψηφία των 2/3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Λαζαρίδης αξιοποιεί τα σενάρια περί απειλών που δημοσιοποίησε ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι συνέχισε να στηρίζει την κυβέρνηση στη διάρκεια της πρότασης μομφής της ΝΔ παρά «τις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές – ύβρεις κλπ)…»

πηγή: zougla.gr

 

Tags: