“Ματωμένο” Πάσχα: Νεκρός εικονολήπτης στην Καλαμάτα από «σαΐτα» – Στην εντατική 8χρονο κορίτσι από αδέσποτη σφαίρα στη Βοιωτία

Μόνο αναίμακτο δεν ήταν το φετεινό Πάσχα: Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, εικονολήπτης έχασε τη ζωή του όταν τραυματίστηκε στην Καλαμάτα κατά τη διάρκεια του εθίμου «σαΐτες», ένα 8χρονο κορίτσι βρίσκεται διασωληνομένο σε κρίσιμη κατάσταση, όταν δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι στις Θεσπιές Βοιωτίας, αλλά και άλλοι δύο νέοι σε Αίγινα και Κω τραυματίστηκαν από βαρελότα.

Νεκρός εικονολήπτης στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα εικονολήπτης ο οποίος βιντεοσκοπούσε το έθιμο με τις «σαΐτες» τραυματίστηκε σοβαρά και κατέληξε μετά από λίγο, σύμφωνα με την τοπική ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, ο άτυχος 53χρονος εικονολήπτης δέχθηκε πλήγμα από «σαΐτα» στο κεφάλι του και παρά την αμεσότατη διακομιδή του στο Νοσοκομείο, αλλά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του ήταν σχεδόν ακαριαίος.

Τραυματίστηκε 8χρονο κορίτσι από αδέσποτη σφαίρα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένο, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ένα 8χρονο κοριτσάκι από τις Θεσπιές Βοιωτίας, το οποίο δέχτηκε «αδέσποτη» σφαίρα από πυροβόλο όπλο, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 16:15. Το παιδί έπαιζε μαζί με άλλα τρία παιδάκια όταν ξαφνικά κατέρρευσε αιμόφυρτο. Χωρίς τις αισθήσεις του διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχει δεχθεί πυροβολισμό στο κεφάλι. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διασωληνώθηκε, και τελικά στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στην Αθήνα.

Σε άλλα δύο ξεχωριστά περιστατικά, δύο έφφηβοι τραυματίστηκαν στην Αίγινα και στην Κω αντίστοιχα από πασχαλινά βαρελότα.

 

Tags: