Αύριο το ψηφοδέλτιο Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας – «Σίγουροι» και δυσαρέσκειες

Αύριο Τρίτη θα ανακοινωθεί τελικά επίσημα το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Ιωαννίνων, όπως προέκυψε από συζήτηση που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης με στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στο Μέτσοβο.

Οι σίγουροι και οι δυσαρέσκειες

Ως απολύτως σίγουροι εμφανίζονται φυσικά ο νυν βουλευτής Κων/νος Τασούλας και ο επίσημα ανακοινωθείς προερχόμενος από «Το Ποτάμι» Γιώργος Αμυράς, ενώ και στις γυναίκες το ζήτημα φαίνεται πως έχει κλείσει με το βάρος την παρουσίας να σηκώνουν οι κυρίες Μ. Τσολάκη, Μ. Κεφάλα και Σ. Τζαρούχη.

Οι δύο θέσεις που απομένουν

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η μία θέση θεωρείται «κλειδωμένη» στον πρ. υπουργό Σταύρο Καλογιάννη ενώ για την άλλη, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά μεταξύ 3-4 στελεχών, με τον πρόεδρο να δέχεται εισηγήσεις για «ανανέωση».

Το μέγα ζήτημα για την κεντροδεξιά ωστόσο είναι οι άλλες δύο θέσεις και συγκεκριμένα όχι το ποιοί τελικά θα τις καλύψουν, αλλά το τι θα κάνουν οι «δυσαρεστημένοι», δηλαδή αυτοί που κατά διαστήματα φερόταν ως πιθανοί υποψήφιοι βουλευτές, από τη στιγμή που «κόπηκαν» : Θα βάλουν «πλάτη» ή θα κηρύξουν «ανένδοτο»;

Γεγονός είναι πάντως ότι καταγράφονται ήδη άτυπες δυσαρέσκειες ανάμεσα στους …πρώην πιθανούς, οι οποίοι θεωρούν ότι η διαδικασία άργησε αδικαιολογητα… Φυσικά, τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές όλα αυτά κρύβονται πίσω από τα χαμόγελα αισιοδοξίας της πρωτιάς. Θα μείνουν όμως εκεί;

 

Tags:

, , , ,