Πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζίτσας για τον οδικό άξονα Ιόνιας – Κακαβιάς

Πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με στόχο τη δημιουργία μετώπου πίεσης ώστε «να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός των υπηρεσιακών παραγόντων των Υπουργείων προς τους Ηπειρώτες» για την καθυστέρηση κατασκευής του οδικού άξονα Ιόνιας – Κακαβιάς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη (15/01/2020) στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τους Βουλευτές Ιωαννίνων και τους Δημάρχους Ιωαννίνων, Πωγωνίου και Ζαγορίου ζητά ξεκάθαρα από τον καθέναν, μέσω του θεσμικού τους ρόλου, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, προκειμένου άμεσα να εξασφαλισθεί η κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά με τις υπάρχουσες μελέτες.

Στην επιστολή του, που στάλθηκε με αφορμή την απάντηση που έλαβε σε αναφορά του ο Βουλευτής Γ. Αμυράς, ο Δήμαρχος Ζίτσας στηλιτεύει την «εκκωφαντική» όπως τη χαρακτηρίζει, ολιγωρία και αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών που τέσσερα χρόνια τώρα αν και έχουν ολοκληρωμένες μελέτες για την κατασκευή του εν λόγω έργου δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότησή του από κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο.

 

Tags: