Προκαταρκτική: Κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής – Τι είπε

Ολοκληρώθηκε για απόψε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη το πρωί η κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για το ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε νωρίτερα χωρίς την παρουσία του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

«Δεν έδωσα σε πολιτικό ούτε ένα ευρώ»

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι δεν έχει δώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ σε κανένα πολιτικό ή άλλο δημόσιο πρόσωπο. Μίλησε για τον ίδιο, την οικογένειά του, για τη Novartis και είπε ότι ποτέ δεν έχει κληθεί για να καταθέσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μίλησε και για μια συνάντηση που είχε με την κ. Τουλουπάκη και τους δύο συνηγόρους του τον Μάιο 2018, διάρκειας 15λεπτών, στην οποία φέρεται να του είπε η εισαγγελέας «θα σε κάνουμε προστατευόμενο μάρτυρα εάν καταθέσεις εναντίον κάποιου πολιτικού προσώπου, διαφορετικά έχουμε πολλά στοιχεία σε βάρος σου». Η εισαγγελέας φέρεται να εννοούσε ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, καθώς η δικογραφία είχε έρθει στο φως.

Ο Κ. Φρουζής συνέχισε λέγοντας ότι από το 2016, ταλαιπωρείται λόγω της υπόθεσης και υφίσταται «μπούλινγκ». «Απέφυγα τη δημοσιότητα, τήρησα θεσμική στάση, έγινε έλεγχος σπίτι μου χωρίς να ξέρω ποιος με έλεγχε» φέρεται να κατέθεσε.

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για ανάκληση εξαίρεσης Πολάκη- Τζανακόπουλου και εξαίρεσης Κυρανάκη- Πλεύρη-Κεγκέρογλου

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη συμμετοχή των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ και των υπόλοιπων κομμάτων, και από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ μόνο του εισηγητή του κόμματος Σπύρου Λάππα, με αντικείμενο το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάκληση της απόφασης εξαίρεσης των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, όπως και του αίτηματος του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν οι: Κώστας Κυρανάκης και Θάνος Πλεύρης από πλευράς ΝΔ καιΒασίλης Κεγκέρογλου από πλευράς ΚΙΝΑΛ.

Όλα τα αιτήματα απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία. Ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του οποίου δεν εισήλθαν στην αίθουσα. Την Πέμπτη οι εργασίες θα συνεχιστούν και με τη δική τους συμμετοχή.

πηγή: ert.gr

 

Tags: