Πρόγραμμα εορτών Σουλίου 2015

epirusnewsΣας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης θα τελεστούν την Παρασκευή 5 Ιουνίου και το Σάββατο 6 Ιουνίου στην Παραμυθιά, με αποκορύφωμα την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στον ιστορικό χώρο του Σουλίου σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Πρόγραμμα γενικά:
– Γενικός σημαιοστολισμός από το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουνίου 2015, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουνίου 2015, σε ολόκληρο το Νομό.
– Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, σε ολόκληρο το Νομό, κατά τις βραδινές ώρες της 6ης και 7ης Ιουνίου.

– Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015:

  • 19.30: Παραμυθιά: Δημαρχείο Σουλίου. Ποδηλατικός αγώνας από μαθητές των σχολείων του Δήμου, σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Συλλόγους της περιοχής.
  • 21.00: Παραμυθιά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Καρκαμίσι”: Παρουσίαση βιβλίου Λευκώματος και εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Η Θεσπρωτία του Εδουάρδου Λύαρ». Συνδιοργάνωση: Δήμος Σουλίου – Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας – ΚΙ.ΜΕ.ΘΕ. Η έκθεση θα λειτουργεί από Παρασκευή 05/06/2015 λεως Κυραική 14/06/2015 και ώρες 18.00 – 21.00.

– Σάββατο 6 Ιουνίου 2015:

  • 20.00: Παραμυθιά: Δημαρχείο Σουλίου. Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και περιδιάβαση των χορευτών με παραδοσιακές φορεσιές, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, στην πόλη της Παραμυθιάς.
  • 21.00: Παραμυθιά: Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη. Δημοτικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

– Κυριακή 7 Ιουνίου 2015:

  • 6.30 έως 11.00: Κίνηση με κατεύθυνση τον Ιστορικό Χώρο Σουλίου.
  • 7.00: Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, κ. κ. Τίτου.
  • 10.15: Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δονάτου.
  • 10.45: Μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο Αμφιθέατρο. Τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων. Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας. Αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.
  • 11.35: Μετάβαση στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών. Υποδοχή των επισήμων στο κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου.
  • 12.00: Επιμνημόσυνη δέηση. Προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών. Κατάθεση στεφάνων. Ενός λεπτού σιγή. – Εθνικός Ύμνος. Χαιρετισμός από τη Δήμαρχο Σουλίου. Απονομές μεταλλίων στους δρομείς. Παραδοσιακοί εθνικοί χοροί.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών:
– 9.30: Εκκίνηση από την Τοπική Κοινότητα Γλυκής.
– 12.00: Τερματισμός – λήξη αγώνα στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών.

 

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply