Πρέβεζα: Αντιδρούν οι κάτοικοι του Πολυστάφυλου για εγκατάσταση κεραίας 31 μέτρων

(φωτό αρχείου)

Ανοιχτή επιστολή των κατοίκων: « θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα για την περίπτωση εγκατάστασης κεραίας ύψους, άνω των 31 μέτρων (σ.σ.σ σύμφωνα με την άδεια κατασκευής), στην Κοινότητά μας, δίχως να έχουμε καμία σχετική ενημέρωση.

Με έκπληξη δε πληροφορηθήκαμε ότι στην Κοινότητά μας (Τ.Κ. Πολυστάφυλο Δήμου Ζηρού, Πρέβεζας), ξεκίνησαν οι διαδικασίες τοποθέτησης κεραίας με τον κωδικό ‘242 3601 Παλαιοχώρι Πρέβεζας’, ο οποίος είναι εντελώς παραπλανητικός, καθώς δεν υπάρχει στην Τ.Κ. Πολυσταφύλου, ούτε οικισμός με την ονομασία ‘Παλαιοχώρι’ αλλά ούτε ‘Παλιοχώρι του Δήμου Ζηρού, Τ.Κ. Πολυσταφύλου, Δ.Ε. Θεσπρωτικού Περ. Ενότητας Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου’, όπως αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της αίτησης της εταιρίας για την έγκριση εγκατάστασης σταθμού.

Ενημερωτικά σας λέμε ότι η Τ.Κ. Παλαιοχώρι Μπότσαρη Δήμου Δωδώνης Ιωαννίνων, (εάν σε αυτή αναφέρεται ο συγκεκριμένος κωδικός) ουδεμία σχέση έχει με την Τ.Κ. Πολυσταφύλου και την Π.Ε. Πρέβεζας, στην οποία τοποθετείται η κεραία.

Η ανησυχία και η αναστάτωση όλων μας είναι μεγάλη για τους εξής, ιδιαίτερα σημαντικούς, λόγους:

Α. Δεν έχουμε ως άμεσα ενδιαφερόμενοι καμία ενημέρωση για την κεραία, τις ανάγκες που έχει προγραμματιστεί να εξυπηρετήσει και το μέγεθος της ακτινοβολίας η οποία θα εκπέμπεται από αυτή, καθώς πλησίον και σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν οικίες, όπου διαμένουν και μικρά παιδιά.

Β. Δεν μας ενημέρωσε κανείς για τη χρησιμότητα της κεραίας για τους κατοίκους της Τ.Κ. και πόσοι πάροχοι θα κάνουν χρήση αυτής.

Γ. Δεν μας ενημέρωσε κανείς για το ποια θα είναι η επιβάρυνση και οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, στην πανίδα και στο περιβάλλον της περιοχής.

Σε περίπτωση που ο κωδικός αφορά τη συγκεκριμένη τοποθεσία εγκατάστασης της κεραίας στην Τ.Κ. Πολυσταφύλου, δεν σας κρύβουμε ότι μας τρομάζει η άγνοια, η ανευθυνότητα και η προχειρότητα της εταιρίας, αλλά και όλων όσων ενέκριναν την άδεια εγκατάστασης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και ακόμη περισσότερους, ζητάμε την άμεση αναστολή της εγκατάστασης της εν λόγω κεραίας και την σωστή ενημέρωσή μας, τόσο από την εταιρία όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίεςΣε κάθε περίπτωση δηλώνουμε αποφασισμένοι να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις στην κατεύθυνση αποτροπής της εγκατάστασης της συγκεκριμένης κεραίας. »

 

Tags: