Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση από την Κύπρο στα Ιωάννινα – Ιστορική μέρα για την πόλη και το αεροδρόμιο

Την πρώτη τακτική πτήση από προορισμό του εξωτερικού υποδέχτηκε σήμερα το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Η αεροπορική εταιρία ΤUS συνδέει πλέον τα Γιάννενα με τη Λαρνάκα με δύο πτήσεις κάθε εβδομάδα φέροντας έτσι ακόμα πιο κοντά στην Ήπειρο την Κύπρο.

Σε αυτή την πρώτη ιστορική για το αεροδρόμιο αλλά και την πόλη των Ιωαννίνων πτήση, επέβαινε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος για λόγους συμβολικούς επέλεξε να επιστρέψει στα Γιάννινα από το Ισραήλ όπου βρισκόταν από την αρχή της εβδομάδας.

Άλλωστε η σημερινή Δημοτική Αρχή πίστεψε όσο καμία άλλη τα προηγούμενα χρόνια στις προοπτικές του αεροδρομίου και σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατάφεραν να εντάξουν στο διεθνή χάρτη των αεροδρομίων και τα Γιάννενα.

Σε αυτή την πρώτη πτήση από την Κύπρο οι περισσότεροι επιβάτες ήταν μέλη της αεροπορικής εταιρίας TUS αλλά και επίσημοι προσκεκλημένοι της από την Μεγαλόνησο οι οποίοι “εγκαινίασαν” την αεροπορική σύνδεση της Λάρνακας με τα Ιωάννινα.

 

Tags: