Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι μουσικές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε το Μουσείο Βρέλλη

Γιώργος Νάκης, Κώστας Τοσίδης, Κωνσταντίνος Βρέλλης (από αριστερά προς τα δεξιά)

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το περασμένο σαββατοκύριακο οι δύο ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις στις οποίες το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη ήταν συνδιοργανωτής:

– Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο – Αίθουσα «Δημήτρης Χατζής» (παλιά σφαγεία) το Ρεσιτάλ Κιθάρας από τον διακεκριμένο σολίστ και διδάσκοντα στην Ακαδημία του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, Κώστα Τοσίδη. Στο ρεσιτάλ ο καταξιωμένος σολίστ ερμήνευσε έργα σύγχρονης μουσικής και καταχειροκροτήθηκε από το μουσικόφιλο κοινό της πόλης των Ιωαννίνων. Προφανής η προσφορά του ως πρωτοπόρος, αφού ερμήνευσε και διασκευές του (από έργα της φιλολογίας άλλων οργάνων), αλλά και έργα που έχουν αφιερωθεί στον ίδιο.

Κώστας Τοσίδης

– Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε σεμινάριο – διδασκαλία στην αίθουσα του «Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου η Πασσαρών», στο Ροδοτόπι. Οι συμμετέχοντες, παρακολούθησαν με πηγαίο ενδιαφέρον τις μουσικές εισηγήσεις του καταξιωμένου καθηγητή. Μοναδικό για τα δεδομένα της (τοπικής) μουσικής παιδείας, το workshop στο οποίο ο ίδιος καθοδήγησε τους συμμετέχοντες (καθηγητές και σπουδαστές) σε μια ριζικά ανανεωμένη και μεθοδικά επιλεγμένη σειρά τεχνικών ασκήσεων (σχετικές με το όργανο & το σώμα τους). Στους συμμετέχοντες απονεμήθηκε βεβαίωση συμμετοχής υπογεγραμμένη από τον σολίστ.

Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επιθυμεί να ευχαριστήσει το κοινό της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, τους έτερους συνδιοργανωτές, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης των Ιωαννίνων που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και παράλληλα, σημειώνει ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, πολυεπίπεδα, με διοργάνωση και άλλων σημαντικών εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν.

Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη
Facebook: www.facebook.com/vrellismuseum
Twitter: www.twitter.com/vrellismuseum

 

Tags: