Πως έκλεισε το 2020 η πανδημία στα Γιάννενα – Κρούσματα, γράφημα

Πολύ καλύτερη από άλλες περιοχές της χώρας ήταν η εικόνα της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού, κατά το τελευταίο δίμηνο του 2020 για την Π.Ε. Ιωαννίνων.

Συνολικά στην περιοχή αποδόθηκαν από τον ΕΟΔΥ μόλις 671 κρούσματα σε δύο μήνες, από τα οποία τα 240 καταγράφηκαν στις πρώτες 10 μέρες του Νοεμβρίου, με το επόμενο διάστημα να «δίνει» πολύ λιγότερα κρούσματα, όπως φαίνεται στο γράφημα. Δεδομένου ότι κατά το τελευταίο δίμηνο του 2020, άλλες περιοχές της χώρας μετρούσαν χιλιάδες κρούσματα, θεωρείται ότι η περιοχή Ιωαννίνων βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτές.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η απειλή δεν υπάρχει, καθώς λίγες μόνο ώρες πριν την αλλαγή του έτους, έγινε γνωστή σημαντική συρροή σε Ίδρυμα της πόλης, ενώ και σε υγειονομικό επίπεδο παρά τα πολύ χαμηλά κρούσματα, τα νοσοκομεία της περιοχής νοσηλεύουν περιστατικά άλλων Π.Ε.

Σε κάθε περίπτωση, τα χαμηλά κρούσματα δεν σημαίνουν αφορμή για χαλάρωση των μέτρων προστασίας, αλλά ακριβώς το αντίθετο, επιβεβαίωση ότι όταν τα μέτρα εφαρμόζονται σωστά, αποφέρουν αποτελέσματα.

Epirus News

 

Tags:

, ,