Πώς εκδίδουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού μέσω gov.gr

Με διαβατήριο πλέον οι 6 στους 10 το πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς ο κορονοϊός εδώ και 1,5 χρόνο και πλέον έχει εισβάλει στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα παντού.

Με το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε ανά χείρας είτε στο κινητό οι πλήρως εμβολιασμένοι καλούνται να το επιδείξουν για να εργαστούν αλλά και να ψυχαγωγηθούν.

Με μια απλή διαδικασία και μέσα από τη σχετική εφαρμογή του gov.gr και με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και τον ΑΜΚΑ μπορεί ο ενδιαφερόμενος να το τυπώσει ή να το κρατήσει στο κινητό του.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι η κάθε βεβαίωση που εκδίδεται έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η έκδοση της βεβαίωσης ηλεκτρονικά, μπορεί ο πολίτης να κλείσει ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθεί από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω μίας τηλεδιάσκεψης.

Η έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού μπορεί να γίνει εφόσον έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη δόση του εμβολίου και συγκεκριμένα ένα 24ωρο μετά την πραγματοποίησή της.

Και τώρα μπορεί όποιος θέλει να επιχειρήσει να εκδώσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του στο https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pistopoietiko-emboliasmou .

 

Tags: