Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία στα ορεινά της Ηπείρου – Τι θα γίνει τις επόμενες μέρες

Τα προβλήματα που δημιούργησαν τα αλλεπάλληλα κύματα κακοκαιρίας τις τελευταίας εβδομάδας στην Ήπειρο παραμένουν. Σε ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων με μεγάλα υψόμετρα το χιόνι έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο, ένω πολλά είναι και τα προβλήματα στο λεκανοπέδιο και στην πόλη των Ιωαννίνων, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι χειριστές των μηχανημάτων αποχιονισμού και όλοι οι εμπλεκόμενοι.Στην πόλη των Ιωαννίνων η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με τη γνώριμη εικόνα της «ζωντανής» πολης με κίνηση όλο το 24ωρο: Τα σχολεία δεν έχουν ακόμα ανοίξει από τις διακοπές των χριστουγέννων ενώ η κίνηση είναι εντελώς υποτονική ή και ανύπαρκτη κατά περιοχές. Υπάρχει πολύ νερό στους δρόμους και τα πεζοδρόμια ή σε άλλες περιπτώσεις υπάρχουν ακόμα σημεία – παγίδες σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Παρατηρήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση κατά περιοχές, αλλά και στην παροχή νερού, όπου καταγράφηκαν σημαντικές μειώσεις της πίεσης.

Τι θα γίνει τις επόμενες μέρες

Οι επόμενες μέρες φέρνουν σχετική ύφεση στα φαινόμενα, αλλά οι ποσότητες του νερού που έχουν συγκεντρωθεί είναι τεράστιες, με ειδικούς όπως ο καθηγητής μετεωρολογίας κ. Α. Μπαρτζώκας να κάνουν λόγο για κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Οι βροχές θα συνεχιστούν στην περιοχή του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων μέχρι και το Σαββατοκύριακο, ενώ από το βράδυ της Κυριακής και μετά ανεμένεται ξανά ισχυρός παγετός, με τη θερμοκρασία να φτάνει στην περιοχή των Ιωαννίνων τους -7 βαθμούς Κελσίου.

Σε ορεινότερες περιοχές των νομών Ιωαννίνων και Άρτας αναμένεται να συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις.

 

Tags:

, , , , , ,