Πολιτική αντιπαράθεση για το μπάρμπεκιου στα Διαβατά

Τη πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε η απόφαση ομάδας κατοίκων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης να διοργανώσουν μπάρμπεκιου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξημένες ροές μεταναστών προς την χώρα μας. Κάτοικοι και φορείς της περιοχής, προσεγγίζουν με διαφορετικές απόψεις την κίνηση των συμπολιτών τους.

Για ρατσιστική ενέργεια με την ανοχή της ΝΔ κάνουν λόγο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο κ. Κυρανάκης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για στρατηγική διαστρέβλωσης.

«Έχουμε μία στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την απόλυτη διαστρέβλωση. Τον ενοχλεί που ο Μητσοτάκης έχει πέρασμα στο κέντρο. Έχει πέρασμα στον κόσμο των φιλελεύθερων του Κέντρου. Και θέλει ντε και καλά με πρωτοσέλιδο αυτής της εφημερίδας που δείξατε λίγο πριν να τον βγάλει ακροδεξιό», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Οι βουλευτές της ΝΔ είναι χορηγοί των ρατσιστικών μπάρμπεκιου, δυστυχώς, διότι πάνε και χαϊδεύουν το θηρίο», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι χρειάζεται νηφαλιότητα και από τις δυο πλευρές.

«Οτιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά είναι άστοχο και δεν έχει καμία θέση. Και τις δύο πλευρές (αφορά). Δεν χρειάζεται να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά σε αυτά τα θέματα. Να αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα το ζήτημα», είπε ο κ. Πέτσας.

Με μια ξεκάθαρη δήλωση η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, «αδειασε» οσους φαίνεται να επικροτούν «πρωτοβουλίες» ακροδεξιών οργανώσεων κατά των προσφύγων. «Η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: ert.gr

 

Tags: