«Πόλεμος» ανακοινώσεων & ανταλλαγής επιστολών με την Τράπεζα Πειραιώς στην Πρέβεζα – Σφοδρές αντιδράσεις για το κλείσιμο καταστημάτων

Κατάστημα Τρ. Πειραιώς, φωτό αρχείου

Σε εντονότατες διαμαρτυρίες και σειρά παρεμβάσεων έχουν προχωρήσει φορείς της περιοχής της Π.Ε. Πρέβεζας εναντίον της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς η τελευταία ως διάδοχος της πάλαι ποτέ Αγροτικής Τράπεζας είχε αναλάβει να λειτουργεί και τα καταστήματα του δικτύου της Αγροτικής.

Για λόγους μεγιστοποίησης των κερδών της, η Διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να κλείσει δεκάδες καταστήματα, κυρίως στην περιφέρεια της χώρας, αλλά και ορισμένα στην Αττική, 53 συνολικά τον αριθμό, κυρίως προερχόμενα από την πρώην Αγροτική.

Η απόφαση συνάντησε εντονότατες αντιδράσεις κυρίως διότι τα καταστήματα αυτά αφορούν απομακρυσμένες περιοχές, όπου κυρίως κατοικούν ηλικιωμένοι πελάτες της τράπεζας, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί αναγκαστικά στην τράπεζα λόγω της απορρόφησης της Αγροτικής το 2012.

Αντιδράσεις από Δήμο Ζηρού & Επιμελητήριο στην Πρέβεζα

Η απάντηση της τράπεζας, όπου μεταξύ άλλων προτείνει τη χρήση web banking σε ηλικιωμένους αγρότες!

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για να ανακληθεί η απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό, ζήτησε με επιστολή του ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο οποίος πρόσφατα απέστειλε και έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της διοίκησης της τράπεζας για την απόφαση τους αυτή.

Ο κ. Καλαντζής απέστειλε επίσης εκτός του πρωθυπουργού επιστολές και στους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα ζητώντας την παρέμβαση τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Μπούρης ο οποίος απειλεί με διακοπή συνεργασίας την τράπεζα: «Κύριοι σας ενημερώνουμε συντασσόμαστε με τον δήμαρχο Ζηρού κ. Νίκο Καλαντζή, τις επιχειρήσεις μέλη μας καθώς και όλους τους κατοίκους της περιοχής προκειμένου ανάκλησης της απόφασής σας και σας ενημερώνουμε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ανακληθεί η μεταξύ μας συνεργασία και θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας».

Όπως σχολιάζουν ωστόσο καλά πληροφορημένες τραπεζικές πηγές, οι διοικήσεις των τραπεζών ελάχιστα ενδιαφέρονται για τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών ή για τον κοινωνικό & αναπτυξιακό ρόλο μιας τράπεζας και εστιάζουν ιδίως στους δείκτες κερδοφορίας και κεφαλαιακής επάρκειας…

Αντιδράσεις και στο Πωγώνι

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Πωγωνίου αντίστοιχη απόφαση της τράπεζας για κλείσιμο του καταστήματος Παρακαλάμου, με τον τοπικό Δήμο να λαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών, αλλά βουλευτές του νομού Ιωαννίνων να έχουν προχωρήσει σε παρεμβάσεις. Η απάντηση της τράπεζας για τις αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή είναι -μέχρι στιγμής- ανύπαρκτη…

Ποια είναι τα 53 καταστήματα Τρ. Πειραιώς που κλείνουν

 • Αττική
  Αγίας Βαρβάρας
  Αγίου Δημητρίου
  Γαλατσίου
  Ιλίου
  Μαιευτηρίου Μητέρα
  Νέας Σμύρνης
  Νοσοκομείου Λητώ
  Σαλαμίνας
  Κηφισιάς
  Πλατείας Αγ. Ιωάννου Ρέντη
 • Μακεδονία
  Επανωμής Θεσσαλονίκης
  Πυλαίας
  Ροδόπολης Σερρών
  Θεσσαλονίκης
  Συκεών
  Βεργίνας Δράμα
  Πολυκάστρου
  Φλώρινας
  Σιάτιστας
  Δεσκάτης Γρεβενών
  Σοχού
 • Ήπειρος
  Θεσπρωτικού
  Παρακαλάμου
  Κινητό συνεργείο Φιλιατών
 • Θράκη
  Αβδήρων
  Δικαίων
  Ξυλαγανής
 • Πελοπόννησος
  Αρχαίας Ολυμπίας
  Διυλιστηρίων Κορίνθου
  Ζαρουχλέικων Αχαϊας
  Κορώνης
  Νομαρχ. Μεγάρου Λακωνίας
  Ρίου
  Πύργου
  Κινητό Συνεργείο Ανδρίτσαινας
 • Θεσσαλία, Στερεά και Δυτ. Ελλάδα
  Κινητό Συνεργείο Ζαγοράς
  Συκουρίου
  Αμπελώνας Τυρνάβου
  Κάτω Τιθορέα
  Ματαράγκας
  Βόνιτσας
 • Κρήτη – Δωδεκάνησα
  Κινητό Συνεργείο Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ
  Τζερμιάδων
  Άνω Βιάννου
  Λέρου
 • Ιόνια Νησιά – Κυκλάδες – Βόρειο Αιγαίο
  Ιθάκης
  Λευκίμμης
  Παξών
  Νάουσας Πάρου
  Κινητό Συνεργ. Αγ. Κυριακής Μυκόνου
  Κινητό Συνεργ. Γαυρίου Άνδρου
  Κινητό Συνεργ. Φιλοτίου
  Κινητό Συνεργείο Πλωμαρίου

 

Tags: