Ποιοι πρέπει να επανεξετάσουν την άρνησή τους για την 4η δόση – Τι λέει ο λοιμωξιολόγος Ι. Κιουμής

Στην κόπωση από τους αλλεπάλληλους εμβολιασμούς και στην αναμονή των επικαιροποιημένων εμβολίων για την Covid-19 αποδίδει την πληρη παύση των εμβολιασμών στη χώρα μας ο Ιωάννης Κιουμής, ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας – Λοιμωξιολογίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για τους αναμνηστικούς εμβολιασμούς έναντι του κορονοϊού που καλούνται να κάνουν οι πολίτες για να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία, ο κ. Κιουμής επισήμανε το ότι γίνονται κάθε λίγο και λιγάκι «δεν είναι εποικοδομητικό στο κτίσιμο της εμπιστοσύνης για τον εμβολιασμό».

Και όπως τόνισε στην ΕΡΤ, «όλοι περιμένουν τον Οκτώβριο τα επικαιροποιημένα εμβόλια ώστε να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την ετήσια κάλυψη από το εμβόλιο».

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο υπάρχουν κάποιες κατηγορίες πολίτών που πρέπει να επανεξετάσουν την άρνησή τους να κάνουν τέταρτη αναμνηστική δόση διευκρινίζοντας ότι αυτοί είναι όλοι όσοι «έχουν προβλήματα υγείας και όσοι είναι μεγάλης ηλικίας» καθώς μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Αναφερόμενος στο τι πρέπει να κάνουν οι νεαρότερες ηλικίες ο κ. Κιούμης υποστήριξε ότι «δεν είναι ξεκάθαρο -από τα μέχρι τώρα στοιχεία- αν κερδίζουν κάτι με τον εμβολιασμό».

πηγή: ertnews.gr

 

Tags: