Πληροφορίες από το Δήμο Ιωαννιτών, για την ενημέρωση των πολιτών που θα συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΤα 132 εκλογικά τμήματα του Δήμου Ιωαννιτών στα οποία μπορούν να προσέλθουν την Κυριακή οι πολίτες για να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα, καθορίστηκαν με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ιωαννίνων, Τατιάνας Κολογιάννη.

Είναι τα ίδια εκλογικά τμήματα των εθνικών εκλογών του Ιανουαρίου, με δύο διαφοροποιήσεις που θα πρέπει να προσέξουν οι πολίτες:

1) Τα εκλογικά τμήματα του 4ου Δημοτικού Σχολείου, λόγω των ζημιών που υπέστη το κτίριο, έχουν μεταφερθεί στο 8ο Γυμνάσιο (σχολικό συγκρότημα Κιάφας)
2) Δεν υπάρχουν σε αυτή την διαδικασία ξεχωριστά τμήματα ετεροδημοτών και οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στα Γιάννενα έχουν ενσωματωθεί στα εκλογικά τμήματα.

Οι πολίτες που επιθυμούν να πληροφορηθούν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών στο διαδίκτυο, «μάθε που ψηφίζεις».

Επίσης για να μάθουν που ψηφίζουν, όπως και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου Ιωαννιτών (διεύθυνση: Καπλάνη 7 2ος όροφος – τηλέφωνα: 2651 3 61341 -61342-61343).

Στην ίδια Υπηρεσία μπορούν να απευθύνονται και για έκδοση πιστοποιητικών ταυτοπροσωπίας και παραληφθέντων εκλογέων (αφορά εκλογείς που δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ενώ είναι δημότες Δήμου Ιωαννιτών).

Πληροφορούμε τους δημότες ότι η Υπηρεσία Δημοτολογίου Δήμου Ιωαννιτών, θα παραμείνει ανοιχτή το Σάββατο 4 Ιουλίου και την Κυριακή 5 Ιουλίου, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Διευκρίνιση για ετεροδημότες:

Διευκρινίζεται πως ετεροδημότες που ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, είναι όσοι είχαν καταθέσει τη σχετική αίτηση μέχρι 30 Απριλίου 2015 και έτσι έχουν συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους, μετά και την 2η αναθεώρηση του 2015.

Επαναλαμβάνουμε πως δεν ψηφίζουν πλέον σε ειδικά εκλογικά τμήματα, αλλά έχουν ενσωματωθεί στα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα, ενώ στους εκλογικούς καταλόγους υπάρχει η ένδειξη Ε στο όνομα τους.

Οι ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στο Δήμο Ιωαννιτών, μπορούν να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα προσέλθουν την Κυριακή, είτε από την εφαρμογή «μάθε που ψηφίζεις», είτε απευθυνόμενοι στην Υπηρεσία Δημοτολογίου Δήμου Ιωαννιτών.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply