Πλημμύρες στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Πάρκινγκ και υπόγεια πλημμύρισαν και ρέματα υπερχείλισαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το μεσημέρι της Πέμπτης την Αττική. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια προάστια.

Νωρίς το μεσημέρι, για πλημμυρικό φαινόμενο στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, στο ύψος της εκκλησίας του Αγ. Ελευθερίου, στην οδό Κονίτσης, και στο ύψος της παλιάς ΗΒΗ, μετά την έντονη βροχόπτωση το μεσημέρι, ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος μιλώντας στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» της ΕΡΤ. Ο κ. Καραμέρος είχε απευθύνει έκκληση σε πεζούς και οδηγούς να μην πλησιάζουν στο σημείο.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης είπε στην «Άλλη Διάσταση» ότι το πρόβλημα στον δήμο εντοπίζεται στην περιοχή κοντά στο αμαξοστάσιο.

Από την πλευρά του, ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, καθώς σημειώνονται καταιγίδες σε όλη την επικράτεια.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε σε δρόμους στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία, λόγω της νεροποντής, ενώ δεν λειτουργούν φωτεινοί σηματοδότες.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο Μαρούσι, στις οδούς Αγίου Ελευθερίου και Αγίου Αθανασίου.

Στην κυκλοφορία δόθηκε η γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και οπαράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

Από Μαρούσι, Κηφισιά, Βριλήσσια, Μελίσσια και Πεντέλη, έγιναν περισσότερες από 140 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκαν οκτώ οδηγοί στην Κηφισιά.

Επιπλέον, σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

πηγή: ert.gr

 

Tags: