Πλεόνασμα 4,5% το 2018 λέει το Γρ. Προϋπολογισμού της Βουλής – Αναμένεται αυξημένο Κοινωνικό Μέρισμα

Υπερπλεόνασμα 4,5% για το 2018 καταγράφει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, έναντι στόχου για 3,5% που προβλέπει η συμφωνία με τους θεσμούς, εάν δεν υπάρξουν ανατροπές.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί περιθώρια για σημαντικό κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του έτους, ενώ σχεδιάζεται και η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής η ελληνική οικονομία παραμένει σε θετική τροχιά, η ανεργία μειώνεται, η απασχόληση και οι αμοιβές αυξάνονται, ενώ με βάση τα σημερινά δεδομένα το πρωτογενές πλεόνασμα εμφανίζεται υψηλότερο κατά 1 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Εφόσον γίνει δεκτό το σενάριο της ελληνικής κυβέρνησης για την περικοπή των συντάξεων, θα πρόκειται για κατάργηση του μέτρου και όχι αναστολή,τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων είπε ότι είναι ένα περίπλοκο ζήτημα και η δικαστική εξέλιξη παρακολουθείται, με την κυβέρνηση να μελετά τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, ενώ θα χορηγήσει και φέτος κοινωνικό μέρισμα.

πηγή: ert.gr

 

Tags: