Πιο …ανοιχτόχρωμη η νέα πλατεία – Αντιπαραθέσεις & εκπλήξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Μετά τη γενικευμένη αντίδραση για τη …μαύρη πλατεία, οι μελετητές αρχιτέκτονες παρουσίασαν απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο διαφοροποιημένη πρόταση για την ανακατασκευή της επιφάνειας της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει επίστρωση με γκρίζο κυβόλιθο, περισσότερα στοιχεία από μάρμαρο, μέταλλο και ξύλο, χωρίς ωστόσο να δοθούν λύσεις σε ζητήματα όπως η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, η ασφάλεια των διερχομένων στις διαβάσεις, αλλά και τα ακαλαίσθητα στέγαστρα που προβλέπει η μελέτη.

Στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις, αρχικά μεταξύ της παράταξης Γκόντα και της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τη διαδικασία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης του πρώην Δημάρχου, όπως και ο ίδιος.

Οξύ επεισόδιο υπήρξε επίσης μεταξύ του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού Θ. Μανταλόβα και του επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Α. Μπαρτζώκα, με αποτέλεσμα οι σύμβουλοι της παράταξης διαμαρτυρόμενοι για τη μη ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή, να απέχουν της διαδικασίας, παραμένοντας ωστόσο στην αίθουσα.

Η μελέτη για τη «νέα» πλατεία υπερψηφίστηκε επίσης από την παράταξη Νάτση («Πολίτες για την Ανατροπή»), αλλά και καταψηφίστηκε από τον Π. Κολόκα, επισημοποιώντας μάλλον το τέλος της συνεργασίας του με τη Δ. Αρχή.

Επί της ουσίας, στη συνέχεια ακολουθεί η εκπόνηση της Μελέτης Εφαρμογής με την οποία θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες κατασκευαστικές προδιαγραφές της «ανάπλασης», και το έργο θα πάρει το δρόμο της κατασκευής.

Αν υπάρχει, τέλος, ένα ευχάριστο δεδομένο από την όλη διαδικασία, αυτό είναι ότι η …αντίδραση των πολιτών ανατρέπει σχέδια… και όχι μόνο …αρχιτεκτονικά!

 

Tags: