Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στη λίμνη Παμβώτιδα

Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν ένα μοναδικό υπερθέαμα στη λίμνη Παμβώτιδα αυτό το Σαββατοκύριακο 26 – 27 Μαρτίου. Από τις 12.00 το Σάββατο και από τις 11.00 την Κυριακή, και για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία των Ιωαννίνων, ένας εκπληκτικός αριθμός εκατό (100) περίπου ιστιοφόρων θα δώσουν πνοή ζωής στη Λίμνη μας και θα μας δείξουν πώς θα μπορούσε να γίνει η λίμνη Ιωαννίνων αν το θελήσουμε και αν το επιδιώξουμε.

Το υπερθέαμα αυτό θα γίνει στα πλαίσια του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Optimist για παιδιά και Laser 4.7 για εφήβους, το οποίο διοργανώνει στη Λίμνη μας ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (Ι.Ο.Ι.), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών – ειδικότερα την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών (ΚΕΠΠΝΑΔΙ). Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Στο Πρωτάθλημα αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 100 μικροί αθλητές και αθλήτριες από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους της ευρείας ιστιοπλοϊκής περιφέρειας Βορείου Ελλάδας και Θεσσαλονίκης η οποία περιλαμβάνει και την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα.

Οι ιστιοδρομίες θα είναι άνετα ορατές από τους παραλίμνιους δρόμους και πλατείες. Θα ξεκινήσουν στη Λίμνη Ιωαννίνων το Σάββατο 26 στις 12.00 (καιρού επιτρέποντος!) και η τελευταία ιστιοδρομία προβλέπεται να διεξαχθεί την Κυριακή 27 το αργότερο στις 17.00. Αμέσως μετά θα γίνει η απονομή των επάθλων στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο. Ιωαννίνων στο Ε.Α.Ν.Κ.Ι. (Λεμβοστάσιο 11).

 

Tags:

, , , , , ,