Παρουσίαση του προορισμού «Ιωάννινα» στην Αθήνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προορισμού «Ιωάννινα» στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων με στόχο την προβολή και προώθηση της πόλης ως ελκυστικού προορισμού, 365 μέρες το χρόνο.

Με την ευκαιρία της επανεκκίνησης του τουρισμού, αλλά και των αισιόδοξων μηνυμάτων από την επισκεψιμότητα, τα Ιωάννινα επανασυστήνονται στις τουριστικές αγορές ως ένας ασφαλής προορισμός, που μπορεί να προσφέρει μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες στον επισκέπτη.

Στην εκδήλωση της Τετάρτης που έλαβε χώρα σε αίθουσα του Σεράφειου Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, έδωσαν το «παρών» η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η κα Ζαχαράκη στον χαιρετισμό της έκανε λόγο για μια πόλη – πρότυπο με ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα, γαστρονομία και ιστορία που διαθέτει όλα τα στοιχεία για να εξελίξει κάθε μορφή θεματικού τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, δίνουν τη δυνατότητα για την ανάδειξη προορισμών με κρυφές δυναμικές, ενώ αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου να επισκεφθεί τα Ιωάννινα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων τουριστικοί πράκτορες από την Αθήνα, επαγγελματίες του τουρισμού των Ιωαννίνων και δημοσιογράφοι, καλωσόρισε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Ο κ. Ελισάφ αφού ευχαρίστησε την υπουργό για την αγαστή συνεργασία, αναφέρθηκε στην στρατηγική που έχει αναπτύξει ο Δήμος για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. «Προσπαθούμε να χτίσουμε έναν προορισμό 365 ημερών. Ήδη αυτό φαίνεται να αποδίδει. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω πως τους καλοκαιρινούς μήνες τα ξενοδοχεία μας ήταν γεμάτα αν και δεν είμαστε ένας καλοκαιρινός προορισμός», είπε ο κ. Ελισάφ και συνέχισε: «Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού. Ήδη αποτελούμε τον τρίτο συνεδριακό πόλο στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν φορέα προσέλκυσης συνεδρίων που θα βάλει την πόλη των Ιωαννίνων και στον διεθνή συνεδριακό χάρτη καθώς έχουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές».

 

Tags: