Παρουσίαση της Χορευτικής Ομάδας Νεανίδων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Αυτόνομη Χορευτική Ομάδα Νεανίδων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Α.Χ.Ο.Ν.Π.Ι) συστάθηκε το 2015 έπειτα από πρωτοβουλία ομάδας φοιτητριών (προπτυχιακών φοιτητριών και Υποψήφιων Διδακτόρων) του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εδρεύει στην πόλη των Ιωαννίνων όπου και δραστηριοποιείται. Ο χαρακτήρας της ομάδας είναι πολύπλευρος και επενδύει στη μετάδοση θετικού και συλλογικού πνεύματος, έχοντας δεκτικότητα σε νέες ιδέες και προτάσεις. Κάτι τέτοιο, αποδεικνύεται από το διττό σκοπό που υπηρετεί.

Αφενός, στοχεύει στη δικτύωση των μελών της ομάδας με τη μουσικοχορευτική παράδοση, κυρίως της περιοχής της Ηπείρου αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας, χάρη στη συνεργασία της με άλλους χορευτικούς συλλόγους τόσο της περιοχής των Ιωαννίνων όσο και της περιοχής της Κόνιτσας.

Αφετέρου, εστιάζει ευρύτερα στην κοινωνική ευαισθητοποίηση των ατόμων δη και των γυναικών, καθώς έχει συνεργαστεί με εθελοντικές οργανώσεις της πόλης, με φεμινιστικές συλλογικότητες, με το Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχει ενεργά στη συν διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων αλλά και στη συνεργασία με γυναικείες συλλογικότητες.
Ενδεικτικά οι συμμετοχές της «Α.Χ.Ο.Ν.Π.Ι.» σε δράσεις (είτε ως χορευτική είτε ως εθελοντική ομάδα):

21,22&23/9/2017: «Φεστιβάλ Χαράς και Ενότητας»– τα παιδιά γιορτάζουν τη διαφορετικότητα
11,12&13/9/2017: «Φεστιβάλ Πολιτιστικών Ανταλλαγών – Κόνιτσα»
23/9/2017: Χορευτική εμφάνιση στο «Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας»
19/3/2017: Συμμετοχή στην εκδήλωση «Γυναίκα και Πολυπολιτισμικότητα στα Γιάννενα»
10/12/2017: Παρουσίαση χορών της Ηπείρου στην «Αστερούπολη» Ιωαννίνων
8/11/2016: Συμμετοχή στην εκδήλωση «Μίλα» για τη Διεθνή ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών
2/7/2016: Χορευτική εμφάνιση στην εκδήλωση της Αμπελιάς Ιωαννίνων
18/5/2016: Χορευτική εμφάνιση στην ημερίδα «Μουσικοχορευτικό ταξίδι γνωριμίας με την Ελλάδα και την παράδοση» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ενδεικτικά σεμινάρια χορού που έχει διοργανώσει: Κόνιτσας, Συρράκου, Ζαγορίου, Κρήτης, Βόρειας και Δυτικής Θράκης.

Το παρόν διάστημα, η «Α.Χ.Ο.Ν.Π.Ι.» εργάζεται στη διατήρηση και ενίσχυση του χαρακτήρα αυτού που θα πραγματοποιηθεί άμεσα έπειτα από την επίσημη έναρξη χορευτικών μαθημάτων αλλά και την οργάνωση κοινωνικών δράσεων στην τοπική κοινωνία.

 

Tags: