Παρέμβαση από την πρωτοβουλία πολιτών «ΌΧΙ πετρέλαια στην Ήπειρο»

Σε παρέμβαση – διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων προχώρησε η Oμάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών «ΌΧΙ πετρέλαια στην Ήπειρο», για τις επιπτώσεις που θα έχει στην Ήπειρο η δρομολογημένη προσπάθεια εξόρυξης πετρελαίων. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ομάδας:

«Την τελευταία ημέρα του 2017, Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου, περισσότεροι από 5.000 πολίτες, όλων των ηλικιών, έλαβαν το υλικό από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα στην κεντρική πλατεία και σε πεζόδρομους των Ιωαννίνων και πολλοί εξ αυτών εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τις εξελίξεις. Από την ενημέρωση αναδείχθηκε και πάλι το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης ενημέρωσης τόσο από την κεντρική εξουσία όσο και από τους φορείς της αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμους). Είναι πλέον φανερό πως οι πολίτες μπορούν να είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές στην αποτροπή των σχεδίων των εταιριών για εξόρυξη υδρογονανθράκων, αφού οι επιπτώσεις δεν θα αφήσουν αλώβητη καμία περιοχή στην Ήπειρο. Μέλη της Ομάδας Πολιτών ανήρτησαν πανό στην είσοδο του περιφερειακού μεγάρου και στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων με το γνωστό σύνθημα «ΟΧΙ πετρέλαια στην Ήπειρο».

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών καλεί όλους τους κατοίκους της Ηπείρου και της Ελλάδας να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν στον αγώνα κατά της εξόρυξης των πετρελαίων, καθώς τίθενται σε κίνδυνο τα πόσιμα νερά, τα δασικά συστήματα και το σύνολο των δραστηριοτήτων του πρωτογενούς τομέα. Τέλος, ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν και ανταποκρίνονται θετικά στις πρωτοβουλίες, ζητώντας την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στα αδηφάγα σχέδια των πετρελαϊκών εταιριών. Το σύνθημα «ΟΧΙ πετρέλαια στην Ήπειρο» και «Σώστε την Ήπειρο από τα πετρέλαια» είναι επίκαιρο και αφορά κάθε πολίτη και κάθε επαγγελματία στην Ήπειρο και την Ελλάδα.»

 

 

Tags: